2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8 (08)


№ 7 (07)


№ 6 (06)


№ 5 (05)


№ 4 (04)


№ 3 (03)


№ 2 (02)


№ 1 (01)

№ 2 ( 02 ) 2007

CASA VERDE

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri on aloittanut projektin Vaasassa ja sen ympäristössä asuvien maahanmuuttajaperheiden tukemiseksi. Projektin tarkoituksena on tukea maahanmuuttajaperheiden sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja poistaa yksinäisyyttä. MLL:n tiloissa Malmöntalolla kokoontuu äiti-lapsi –piiri tiistaisin. Sinne ovat kaikki äidit tervetulleita lapsiensa kanssa viettämään aikaa yhdessä ja tapaamaan muita äitejä. Siellä voi kertoa asioitaan ja pyytää apua ja tukea. Toinen piiri on alkamassa Ristinummella, jossa asuu paljon maahanmuuttajaperheitä. Monella on vaikeaa tulla lapsien kanssa keskustaan, joten avaamme tilat ihmisiä lähellä paikassa, jonne on helppo tulla.

Koko syksyn olemme auttaneet yläasteikäisiä nuoria läksyjen teossa. Koulun jälkeen nuoret ovat kokoontuneet läksypajoihin tekemään tehtäviä ohjaajien avustuksella. Monella nuorella on vaikeuksia suomen kielen kanssa ja vanhempien on vaikea auttaa läksyissä, joten haluamme tukea nuorten koulunkäyntiä tätä kautta. Suomalaiseen yhteiskuntaan sisälle pääsemisen ensisijaisena ehtona on hyvän koulutuksen turvaaminen myös maahanmuuttajanuorille. Koulumenestys auttaa syrjäytymisen ehkäisemisessä, joten läksypajoja suunnittelemme myös muihin kouluihin.

Nuorena tehdään elämän isot päätökset ja oman tien löytyminen on usein erityisen vaikeaa juuri kahden kulttuurin nuorille. Me haluamme auttaa nuoria löytämään oman paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa tarjoamalla apua kerhotoiminnan muodossa. Tytöille ja pojille on alkamassa nyt kevään mittaan kerhoja, joissa voi viettää aikaa yhdessä mukavan harrastuksen parissa.

Monesti täysin vaille huomiota jäävät suomalaisen puolison mukana Suomeen tulevat maahanmuuttajat. He eivät pääse tukipalveluiden piiriin ja vastuu sopeutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan jätetään täysin puolison harteille. Tämä tuo lisäpaineita liittoon, jossa muutenkin on omat haasteensa puolisoiden joutuessa luovimaan erilaisten tapojen ja kielen kanssa. Tilanteessa, jossa ainoa kontakti suomalaiseen yhteiskuntaan käy puolison kautta, voi maahanmuuttajaosapuoli jäädä täysin yksin ongelmien ilmaantuessa. Tähän haluamme tarjota apua kokoontumalla Malmöntalolle naisryhmiin, joissa saa puhua omaa kieltä ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin naisiin.

Äiti-lapsi-piiri kokoontuu Malmöntalolla tiistaisin klo 10-12.
Tervetuloa!

Hanna Gomez
puh: 044-5919943
hanna.gomez@mll.fi
Mannerheimin lastensuojeluliitto Casa Verde-projekti
Malmöntalo: Vöyrinkatu 2A 65100 Vaasa

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика