2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8 (08)


№ 7 (07)


№ 6 (06)


№ 5 (05)


№ 4 (04)


№ 3 (03)


№ 2 (02)


№ 1 (01)

№ 3 ( 03 ) 2007

Porukassa onnistuu!

Minun ihanalla suomalaisella appiukollani on tapana sanoa, että ”porukassa onnistuu”. Kesämökin siivous, muutto, syntymäpäiväjuhla, perhe-elämä – kaikki hänen mielestään onnistuu porukassa. Ja tiedättekö mitä? Minä uskon aika paljon siihen.

Minä uskon, että ”porukassa”, yhteistyöllä, me onnistumme melkein kaikessa. Olipa se asunnon suursiivous tai ilmastonmuutoksen estäminen – minä uskon, että yhteistyössä ihmiset pystyvät siihen. Yksi plus yksi on joskus enemmän kuin kaksi.

Mutta ”porukassa” ei minun mielestäni tarkoita sitä, ettei saa olla yksilöllisyyttä. ”Porukassa” ei tarkoita sitä, että olemme kasvottomia nukkeja tai passiivisia toteuttajia. Ei sitä, että joku vaan seisoo ja katsoo, kun muut työskentelevät. Eikä sitäkään, että kaikki odottavat käskyjä eikä kukaan pysty tekemään mitään itsenäisesti. Tämä ei ole yhteistyötä eikä johda mihinkään. Päinvastoin: yhteistyö, ”porukka-työ” tarkoittaa sitä, että itsenäiset, aktiiviset ihmiset toimivat kaikkien hyväksi. Että jokainen tietää, mitä pitää tehdä ja on valmis tekemään sen. Että jokainen vastaa omasta osuudestaan. Että jokainen on valmis auttamaan toisia tarvittaessa. Että jokainen kokee tämän työn omaksi henkilökohtaiseksi asiakseen. Vasta silloin työ ”onnistuu porukassa”.

Voi hyvin olla, että minä olen hieman naiivi, mutta... Lukekaapa vaikka työpaikkailmoituksia. Melkein aina haetaan ”yhteistyökykyisiä” ja ”yhteistyöhaluisia” työntekijöitä. Nyt kun työn luonne muuttuu yhä vaativammaksi, on tärkeää osata tehdä työtä ”porukassa”. Ei voi olla hyvä työntekijä, jos ei osaa niin sanottua ”tiimityötä”. Ja on se tärkeää myös perhe-elämässä – että kaikki tukevat ja auttavat toisiaan.

Miksi minä kirjoitan kaikesta tästä? Koska me, Mosaiikin porukka, haluamme tehdä yhteistyötä teidän kanssanne. Siis teidän kaikkien, maahanmuuttajien ja suomalaisten. Kirjoittakaa meille, kertokaa omista kokemuksistanne, onnistumisistanne ja ongelmistanne, omasta työstänne ja mahdollisuuksistanne. Jos teillä on kysyttävää – kysykää. Jos teillä on vastauksia – kertokaa meille ja me välitämme ne toisille lukijoille. Jos teillä on ongelmia – voimme yrittää ratkaista ne yhdessä, porukassa. Koska - kuten minun ihana suomalainen appiukkoni sanoo - ”porukassa onnistuu!”


Mosaiiki-Vaasa-lehden päätoimittaja
Svetlana Sivil
puh. 045 6331903

Odotamme kirjeitänne osoitteeseen Korsholmanpuistikko 10 B 17, 65100 Vaasa
tai svsivil@suomi24.fi ja miri.asi@hotmail.com

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика