2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (18)


№ 3 (17)


№ 2 (16)


№ 1 (15)

№ 2 ( 16 ) 2014

Nuoret Duuniin 2014

Lähde-hankkeen ja Savon Sanomien sekä lukuisten yhteistyökumppanien toteuttama Nuoret Duuniin 2014 -työllistämiskampanja on suunnattu kaikille pohjoissavolaisille 17–29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat työllistyä avoimille työmarkkinoille vähintään kahdeksi kuukaudeksi normaaliin palkkasuhteeseen. Vuoden 2014 kestävä kampanja haastaa kaikki pohjoissavolaiset yritykset palkkaamaan nuoria normaaleihin TES:n mukaisiin työsuhteisiin. Tavoitteena on löytää kampanjan kautta työpaikka 1 500 nuorelle. Kaikki kampanjan kautta nuoria työllistäneet yritykset saavat yhteiskuntavastuullisesta työstään näkyvyyttä Savon Sanomissa.

Nuoret Duuniin 2014 on Siilinjärven kunnan hallinnoima ESR-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää pohjoissavolaisten nuorten työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Hanke toteuttaa samannimisen Nuoret Duuniin 2014 -kampanjan yhteistyössä Savon Sanomien, Savon Yrittäjien, Kuopion Kauppakamarin, Pohjois-Savon MTK:n ja Te-toimiston, 15 pohjoissavolaisen kunnan sekä lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi kampanjalla toimii vuoden 2014 aikana kampanjakummeja, jotka ovat näkyviä pohjoissavolaisia tai pohjoissavolaistaustaisia henkilöitä. Kummeiksi ovat lupautuneet jääkiekkoilija Sami Kapanen, Valion Lapinlahden tehtaiden johtaja Kari Lappi sekä Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten, yritysten ja kaikkien sidosryhmien tietoisuutta työn merkityksestä nuorten hyvinvoinnin edistäjänä, koska 10–15 % alueen nuorista ei ole saanut työkokemusta, myönteisiä kokemuksia työyhteisöstä, sosiaalisista suhteista ja avoimista työmarkkinoista. Lisäksi hanke pyrkii synnyttämään maakuntaan yhteistä tahtotilaa ja kehittää myönteistä asennetta nuorten työllisyyden parantamiseksi.

Hankkeen tavoitteena on myös tuoda nuorten työnhakuun ja yritysten rekrytointiin yksi nuorten työllistymistä tukeva lisäväylä eli kampanjan työpörssi, josta työnantajat voivat etsiä aktiivista paikallista työvoimaa ja nuoret työnhakijat ilmoittaa halukkuudestaan olla avoimien työmarkkinoiden käytettävissä. Pääsääntöisesti kampanjayritykset rekrytoivat työllistyvät nuoret käyttäen omia väyliään. Viime vuonna 25 nuorta rekrytoitiin työpörssin kautta. Hanke yrittää myös tukea osaltaan nuorisotakuun toteutumista maakunnassa sekä parantaa maakunnan nuorten työllistymistilannetta merkittävästi vuoden 2014 aikana.

Hanke pyrkii innostamaan nuoria hakemaan töitä avoimilta työmarkkinoilta ja tarjoamaan omaa osaamistaan alueen yritysten käyttöön vähintään kahden kuukauden ajaksi. Hankkeen tavoitteena on myös saada nuorille onnistuneita työelämäkokemuksia sekä ennaltaehkäistä välityömarkkinoille siirtymistä ja helpottaa sieltä avoimille työmarkkinoille palaamista.

Vuonna 2013 nuoria työllistyi 1 428, joista puolet pääsi kahden kuukauden pituisiin työsuhteisiin ja puolet pidempiin. Hanke ei ole tilastoinut kuinka monen työsuhde jatkui kahden kuukauden työsopimuksen jälkeen tai kuinka moni työllistyneistä nuorista olisi ollut maahanmuuttajia tai ulkomaalaistaustaisia.

Lisätietoja:
www.nuoretduuniin.fi
Panu Hiekkala, projektipäällikkö,
panu.hiekkala@siilinjarvi.fi,
puh. 044 740 1167

Tekstin on koonnut Maria Lepistö.

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика