2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (10)


№ 3 (09)


№ 2 (08)


№ 1 (07)

№ 2 ( 08 ) 2012

Pihkova on Kuopiolle tärkeä ystävä

Kuopion kaupungin keskeisimpiä tavoitteita on kansainvälistyminen.
Siksi yhteistyö Pihkovan kanssa on arvossa arvaamattomassa.

Yhdessä Suomen Pietarin-pääkonsulaatin kanssa järjestettiin
erityiset Suomipäivät, joilla esiteltiin Pihkovassa
Suomea ja erityisesti Kuopion aluetta.

Kuopion ja Pihkovan ystävyyskaupunkisuhteet solmittiin vuonna 1966. Ystävyyskaupunkitoiminnan alkuvuosien painopiste oli kulttuurinvaihdossa. Delegaatiot ja nuorisoryhmät sekä korkeakoulujen oppilaat ja tutkijat kävivät molemminpuolisilla vierailuilla. Kuopiolaiset venäjän kielen opettajat tekivät jatko-opintoja Pihkovassa, ja toisaalta pihkovalaisia kansantanssiryhmiä esiintyi useana vuonna Kuopio Tanssii ja soi -festivaaleilla.

Kuopion kaupungilla on käynnissä useita eri hankkeita, joilla kaupunkien välistä yhteistyötä kehitetään. Muun muassa Kuopion alueen yritysten venäjänkauppaa pyritään lisäämään. Venäjä vetää -hanke jakaa tukea ja tietoja pienille ja keskisuurille yrityksille, kun nämä suunnittelevat Venäjän markkinoille menoa. Pihkovan alue on yksi hankkeen kärjistä.

Kuopion ja Pihkovan kaupunginjohtajat Petteri Paronen (vas.) ja Ivan Tsetserski (oik.)
tutustumassa pihkovalaiseen muistomerkkiin yhdessä Venäjä vetää -hankkeen
Lea Savanderin kanssa.
Kuva: Pauli Kurkirinne.

Yksi tärkeimmistä yhteistyömuodoista on eri laitosten tekemä tutkimusyhteistyö. Esimerkiksi Itä-Suomen ja Pihkovan yliopistoilla on tälläkin hetkellä käynnissä yhteisiä tutkimusprojekteja.

Kuopion sirkuksen nuoret tapasivat viime vuonna pihkovalaisten
sirkusryhmien esiintyjiä ja suunnittelivat innolla mahdollista yhteistyötä.
Kuva : Tiia
Moilanen .

Kuopiolle ystävyyskaupunkitoiminta on aina tarkoittanut elämänlaatua kohottavaa yhteistyötä ja lisäksi taloudellista potentiaalia sisältävää kansainvälistymisen väylää. Kuopion kaupunki näkee kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen mahdollisuutena; se on itse asiassa yksi tärkeimmistä kaupunkimme menestymisen edellytyksistä. Yhteistyön vahvistamisen henki on mukana myös uudessa ystävyyskaupunkitoiminnan kehittämissopimuksessa, jonka Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen allekirjoitti Pihkovan kaupunginjohtajan Mihail Horosen kanssa. Sopimuksen päätavoite on kaupunkiemme asukkaiden elämänlaadun parantaminen. Yhteistyön teemoiksi on mainittu kulttuuri-, liikunta-, urheilu-, terveydenhoito- ja nuorisotoimi. Lisähuomiota kiinnitetään taloussuhteiden laajentamiseen eri tavoin.

Teksti: Jukka Rönkkö
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика