№ 2 ( 02 ) 2010

Kiitoksia Opettajille


Teidän ryhmä 95001

Suomessa on hyvä asia, että valtio antaa ulkomaalaisille mahdollisuuden opiskella suomen kielen, mikä auttaa helpommin löytämään työn tai saamaan uuden ammatin.

Kun meidän ryhmä tuli suomen kurssille Savon ammatti- ja aikuisopistoon opiskelemaan aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen, niin Hannele Mutanen ja Maritta Näsälä tulivat opettamaan meitä. Ryhmässä oli ihmisiä kahdeksasta eri maasta: Venäjältä, Tunisiasta, Espanjasta, Japanista, Ukrainasta, Filippiineiltä, Kanadasta ja Puolasta. Me olimme erilaisista kulttuureista, mutta nyt me olemme iso perhe.

Hannelen kanssa me teimme ensimmäiset ja tärkeät askeleet suomen kieleen, hän opetti meille tosi paljon asioita ja opiskelu tunnilla oli aina hauskaa, kivaa ja mielenkiintoista, mikä auttoi meitä ymmärtämään materiaalit helposti ja nopeasti. Maritta aukaisi meille oven Suomen kulttuuriin ja työelämään, auttoi meitä sopeutumaan Suomeen ja auttoi löytämään paikkoja, mihin me pääsimme työharjoitteluun ja kokeilemaan työelämää. Opettajat auttoivat meitä aina kaikissa vaikeissa tilanneissa, ja koko opiskeluaikana me tunsimme heidän apunsa, huomionsa, kärsivällisyytensä ja hyväntahtoisuutensa. He tekivät paljon hyvää työtä ja me opiskelimme ahkerasti, siksi monet opiskelijat eivät odottaneet kurssin loppuun, vaan vaihtoivat vaikeammalle tasolle (VALMA-kurssille) ja jotkut löysivät myös työpaikan.

Venäjän kielessä on hyvä sanonta "Opettaja Jumalan armosta". Se tarkoittaa, että opettaja on iso mestari, joka antaa kaikki voimansa opiskelijalle; juuri sitä meidän Hannele ja Maritta ovat aina tehneet. Kaikki opiskelijat meidän ryhmästä haluaisivat sanoa koko sydämestä paljon kiitoksia Teille. Te olette jääneet meidän sydämiimme ja muistamme Teitä aina. Kiitos kaikesta.

 

Яндекс.Метрика