2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (13)


№ 3 (12)


№ 2 (11)


№ 1 (10)

№ 3 ( 12 ) 2014



KIPINÄ

Mistä lähti ajatus Kipinän perustamisesta? Keväällä 2013 joukko imatralaisia vaikuttajia päättivät perustaa monikulttuurisuusyhdistyksen, jonka päätavoitteena olisi kehittää alueen monikulttuurisuutta ja auttaa maahanmuuttajia kotouttamisessa. Yhdistyksen tavoitteena oli perustaa Imatralle oma luovien alojen toimintakeskus — matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa paikalliset ja alueelliset tekijät voisivat toimia yhdessä edistäen kulttuuria, monikulttuurisuutta ja yhteisöllisyyttä luovan tekemisen kautta. Kipinä tekemiseen syttyi!

Yhdistys merkittiin kaupparekisteriin syksyllä 2013. Yhdistyksen perustajajäsen ja puheenjohtaja Rita Wallenius kävi puhumassa Kipinän ideologiasta eri tahojen kanssa etsien toiminnalle konkreettisia toteutusmahdollisuuksia. Rita Wallenius on itse maahanmuuttaja, joka on voinut omasta kokemuksestaan kertoa siitä, miten tärkeä Kipinän kaltainen talo olisi maahanmuuttajille eri elämänvaiheissa. Rita tutustui myös muihin monikulttuurisiin toimintakeskuksiin Suomessa, jonka seurauksena toiminnan konkreettinen suunnittelu ja toteutus alkoi. Toiminta käynnistyi kesällä 2014.

Kipinän toiminta on monipuolinen, paikka on tavallaan sateenvarjo jonka alle voivat paikalliset järjestöt ja toimijat tulla toteuttamaan omia projekteja ja tapahtumia. Kipinään ovat tervetulleita sekä suomalaiset että maahanmuuttajat. Syksyllä alkavat erilaiset harrasteryhmät: Puhu Suomea -keskustelukerhot, taide- ja musiikkityöpajat, liikuntaneuvonta ja perhekahvilatoiminta. Lisäksi Kipinässä on päivittäin auki Help Disk for Immigrants -neuvontapiste, joka tarjoaa erilaisia neuvoja eri elämänvaiheissa oleville maahanmuuttajille. Myös Imatran kaupungin maahanmuuttajakoordinaattori Jenny Arponen on tavoitettavissa Kipinässä kerran viikossa. Kipinässä kannustetaan, innostetaan ja neuvotaan eri tilanteissa olevia, ohjataan eteenpäin ja tarvittaessa varataan ajan esim. oikean viranomaisen luokse. Kipinään voi tulla yksin tai ryhmän kanssa, mielellään aikavarauksella.

Kipinän konkreettinen toiminnallinen työ alkaa syyskuussa «Kipinän Monikulttuurinen Positiivisuusviikko»- teemaviikolla (vko 36, 1.9.—5.9.2014). Syyskuun ensimmäisellä viikolla Kipinä järjestää erilaisia tapahtumia ja silloin vietetään myös Kipinän viralliset avajaiset ke-to 3.—4.9.2014 klo 13–17, tervetuloa!

Oletko maahanmuuttaja tai monikulttuurisuudesta kiinnostunut?

Tule mukaan toimintaamme, ota yhteyttä niin jutellaan lisää mitä Kipinä voi sinulle tarjota!

Yhteystiedot:
Käyntiosoite: Asemäentie 6 B, puh. +358 45 197 1431,
http://monikulttuurikeskuskipina.yhdistysavain.fi/
löydät meitä facebookista hakusanalla «kipinä»

Teksti: Rita Wallenius
rita.wallenius@gmail.com Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика