2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (13)


№ 3 (12)


№ 2 (11)


№ 1 (10)

№ 3 ( 12 ) 2014



Mosaiikki Etelä—Karjalan toimitukselta

Rakkaat lukijat!

Tänä vuonna kesä on ilahduttanut meitä lämmöllään, jopa kuumuudellaan. Tällaisessa kuumuudessa on mukava viettää aikaa vesistöjen rannoilla, ja onneksi meillä ei ole niistä täällä pulaa, koska meillä on Saimaa, Immola ja Vuoksi-joki, joka virtaa kaupungin keskustan läpi. Olemme uineet ja ottaneet aurinkoa tarpeeksi. Nyt on aika jälleen aloittaa työnteko.

Meillä on Imatralta mukavia uutisia: kaupunkiin on perustettu Monikulttuurikeskus osoitteeseen Asematie 6. Keskuksen avajaisia juhlitaan 3.—4.9. ja kaikki halukkaat voivat tutustua tuolloin sen tulevaan toimintaan. Keskus on suunniteltu tekemään töitä kaikenikäisten maahanmuuttajien parissa ja lisätietoja siitä voi saada sivuilta: http://monikulttuurikeskuskipina.yhdistysavain.fi/.

Kesä Imatralla on erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien aikaa. 5.8. järjestettiin taas kansallispukujen tuuletuspiknik. Helteestä huolimatta piknikille Valtionhotellille kerääntyi niin paikallisia asukkaita kuin myös vieraita eri maakuntien kansallispuvuissa. 22.—23.8. on jo perinteeksi muodostunut Imatra-päivä, jonka puitteissa järjestetään monia mielenkiintoisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Naisten Vuoksi -juoksutapahtuma kerää vuosittain suuren määrän osallistujia, joiden joukossa on yhä enemmän venäläisiä. Imatra-päivän juhliin luoksemme saapuu paljon vieraita ystävyyskaupungeista sekä Viipurista ja Svetogorskista. Kulttuurikeskus Virrassa on esillä mielenkiintoisia näyttelyitä. Jokavuotinen ulkoilmanäyttely Jäppilänniemessä on avattu 7.7. ja se jatkuu elokuun loppuun saakka.

Toivomme lukijoillemme aktiivista osallistumista kaupungin kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan!

Svetlana Ranta, Mosaiikki–Etelä-Karjalan toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Maria Lepistö

 

Яндекс.Метрика