2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (13)


№ 3 (12)


№ 2 (11)


№ 1 (10)

№ 1 ( 10 ) 2014

Muodostelmaluistelu

Imatran Jääpalatsi, joka on rakennettu vuonna 2011, tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia urheilun harrastamiselle, vapaa-ajalle ja eritasoisten kilpailujen järjestämiselle. Huhtikuussa 2014 palatsissa järjestetään jääkiekon nuorten MM-kisat. Meitä odottaa jännittävä spektaakkeli!

Jääpalatsissa toimii myös erilaisia kerhoja lapsille, jääkiekosta muodostelmaluisteluun, josta halusimmekin teille kertoa.

Muodostelmaluistelu on melko tunnettua Suomessa ja maailmalla, mutta huonosti tunnettua Venäjällä. Se on joukkuelaji, jossa musiikin tahdissa liikkuu samanaikaisesti koko luistelujoukkue. Mitä korkeatasoisempi joukkue on, sitä paremmin se liikkuu samanaikaisesti. Esitykseen voi osallistua yhtäaikaisesti 12-24 luistelijaa. Tässä urheilulajissa tulisi osata luistella hyvin, omata hyvä rytmitaju, geometrinen havainnointikyky sekä sopia ja sitoutua sosiaalisesti joukkueeseen.

Juttelimme yhden luistelijan, 9-vuotiaan Sonja Romanovan kanssa hänen lempiharrastuksestaan muodostelmaluistelusta. Sonja on kotoisin Moskovasta, ja hän on muuttanut vanhempiensa kanssa Suomeen 3-vuotiaana ja asuu nykyisin Imatralla. Tällä hetkellä hän käy kolmatta luokkaa, puhuu hyvin suomea ja venäjää, ja hänellä on paljon harrastuksia. Hän tykkää käydä suomalaista koulua ja asua Suomessa, mutta hän matkustaa mielellään myös Moskovaan, missä hänen sukulaisensa asuvat.

Muodostelmaluistelua Sonja harrastaa kolmatta vuotta ja osallistuu jo kilpailuihin. Hän kertoi, että joka vuosi heillä on tietty esitysteema ja siihen sopiva musiikki ja asut. Tänä vuonna teemana on ”Jääkausi”, ja asut ovat taivaansinisiä, joissa on kimalteita, ja jotka päällä pienet luistelijat näyttävät kimaltavilta lumihiutaleilta. Muodostelmaluistelun kilpailut ovat hyvin värikkäitä, ja ne tekevät suuren vaikutuksen yleisöön.

Urheilujärjestö Saiml, johon Sonja kuuluu, sijaitsee Lappeenrannassa, missä heillä on usein esityksiä. He myös matkustavat kilpailuihin ympäri Suomea ja vanhemmat tytöt jopa ympäri Eurooppaa. Tämän urheilulajin yksi erikoisuus on se, että joukkueessa kaikki on tyttöjä, ja vaikka pojatkin voisivat harrastaa muodostelmaluistelua, niin he suosivat mieluummin jääkiekkoa. Sonja opiskelee myös musiikkikoulussa ja harrastaa tanssia. Nämä harrastukset auttavat häntä myös muodostelmaluistelussa. Suuresta harrastusmäärästä huolimatta, Sonja tykkää harrastaa muodostelmaluistelua, esiintyä kilpailuissa ja omistaa paljon kavereita.

Kysymykseen mitä hän haluaisi tehdä kasvettuaan isoksi, hän vastaa, että aikaisemmin hän halusi tulla kampaajaksi, mutta nykyisin hän haaveilee opettajaksi ryhtymisestä.

Toivotamme Sonjalle menestystä harrastustensa parissa!

Teksti: Svetlana Ranta

Kuvat: Veronika Romanova

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика