2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (28)


№ 3 (27)


№ 2 (26)


№ 1 (25)

№ 1 ( 25 ) 2016



Ruusu yksinäisyyttä vastaan

Helsinkimissio tuo kevään juhlakauteen uudenlaisen lahjan

Helsinkimissio-ruusu syntyi pääjohtaja Reijo Karhisen toiveesta tukea tuliaiskukillaan työtä yksinäisyyden vähentämiseksi. Idea muotoutui upeaksi tuotteeksi Ristomatti Ratian suunnittelutoimistolla talven aikana.

HelsinkiMissio pyysi Ratia Brand Companya mukaan taisteluun yksinäisyyttä vastaan. HelsinkiMissio-ruusussa klassikkolahja, perinteinen aito ruusu, sai uuden muodon.

– Yksinäisyyttä on yllättävän paljon. Minusta on hienoa olla omalta osaltani tukemassa tällaista arvokasta työtä, miettii Ristomatti Ratia. – Kukat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Mikä onkaan upeampaa, kuin olla tällaisen hyvän mielen ruusun lähetti!


Reijo Karhinen ja Ristomatti Ratia, pieni ja iso HelsinkiMissio-ruusu.

 

Maaliskuun 29. päivänä myyntiin tuleva HelsinkiMissio-ruusu kertoo, että sen antaja on tukenut HelsinkiMission työtä yksinäisyyttä vastaan.

Yhden pikkuruusun antaja tukee HelsinkiMission toimintaa rahasummalla, jolla yksinäinen vanhus, äiti, isä tai nuori saa vierelleen koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön. Isolla ruusulla lahjoittaja antaa yksinäiselle tapaamisen järjestön ammattiauttajan kanssa.

– Joudun kovin usein pohtimaan sitä, miten muistaa liiketuttavaa, ystävää tai yhteistyökumppania. Miten onnitella, mitä viedä tuliaisiksi. Yksi tällainen pohdintani johti ajatukseni HelsinkiMissiossa kuulemaani ja kokemaani. Yli 400 000 suomalaista kärsii yksinäisyydestä. Tuhannet tarinat ovat vailla kuulijaa, perustelee HelsinkiMission valtuuskunnan puheenjohtajana toimiva Reijo Karhinen.

– Nyt olen muutaman kerran kokeillut pilottina uutta tapaa. On upea tunne ja saajaa puhutteleva elämys luovuttaa lahja ja kertoa taustalla oleva tarina. Tekemälläni lahjoituksella joku yksinäinen saa HelsinkiMissiosta tukihenkilön. Näin tunne hyvästä mielestä ketjuuntuu hienolla tavalla.

Ruusun terälehdet on kirjailtu myötätunnon lausein suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ratia Brand Co Oy:n pääsuunnittelijan Eeva Melan suunnittelemaa ruusua saa 30 ja 20 cm pituisena. Hinnat ovat 30 ja 20 euroa. Ruusuja voi tilata sekä HelsinkiMission verkkokaupasta www.helsinkimissio.fi kahden vuorokauden toimitusajalla että Ratiashopista www.ratiashop.com. Niitä myydään myös HelsinkiMission tiloissa Albertinkatu 33:ssa.

Ruusut sopivat niin lakkiaisiin, kyläkukiksi, merkkipäiväkimpuksi kuin tervehdyksenä tai romanttisena kirjeenä laatikossaan postitettuna. Paperinen tuoksuton kukka on erinomainen myös allergikoille ja sairaaloihin. Se säilyy muistona hyvästä teosta yksinäisyyttä vastaan.

Yksinäisyys on aikamme suuri ongelma. Se merkitsee pahimmillaan opintojen keskeytymistä, työkyvyttömyyttä, masennusta – myös itsemurhia. HelsinkiMission työmuodot ehkäisevät yksinäisyyttä ja sen seurauksia. Lahjoitusvarat käytetään järjestön ammattiauttajien palkkaamiseen sekä sen vapaaehtoisten tukihenkilöiden kouluttamiseen. Jo viiden keskustelun sarja Nuorten kriisipisteen ammattiauttajan kanssa voi estää nuorta syrjäytymästä.

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii senioreiden, nuorten, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 700 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Lähde: HelsinkiMissio, tiedote, 3.3.2016

Kuvat: Vesa Linna

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика