№ 4 ( 24 ) 2015



JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISISTA
on tullut tärkeä apu lapsiperheille

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISISTA ON TULLUT TÄRKEÄ APU LAPSIPERHEILLE

MLL:n Uudenmaan piiri välittää vuosittain lapsiperheille yli 200 perhekummia. Nyt jonossa on 60 uutta perhettä. Uusia vapaaehtoisia houkutellaan mukaan Olet tärkeä -kampanjalla.

Yhä useammat lapsiperheet kaipaavat arjessaan perheen ulkopuolisen tukea ja keskusteluapua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri välitti viime vuonna vapaaehtoisen perhekummin 211 uusmaalaiselle lapsiperheelle. Tänä vuonna tarve on kasvanut entisestään, sillä omaa MLL:n perhekummia jonottaa jo 60 perhettä.

"Tarvetta tuelle on valtavasti. Olemme jopa yllättyneitä siitä, miten yksin monet perheet tuntuvat olevan. Heillä ei ole ketään, jonka puoleen kääntyä haastavissa elämäntilanteissa", MLL:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone sanoo.

MLL:n Uudenmaan piiri välittää lapsiperheiden tueksi vapaaehtoisia perhekummeja, joita se kouluttaa lisää joka syksy ja kevät. Perhekummien määrä on kasvanut parin viime vuoden aikana nopeasti 35:stä 200:aan. Kummeja tarvitaan myös maahanmuuttajaperheisiin.

"Perhekummia kaipaavat ihan tavalliset perheet, joissa tarvitaan tukea ja keskustelukaveria arjen kiireissä tai yllättävissä elämänmuutoksissa, vaikkapa avioeron yhteydessä. Kummeiksi sopivat tavalliset aikuiset, jotka pystyvät sitoutumaan toimintaan noin vuodeksi ja pystyvät tapaamaan perhettään pari kertaa kuukaudessa. Käytännössä perhekummina oleminen on keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä", Pia Metsähuone kertoo.

Kampanja houkuttelee mukaan uusia vapaaehtoisia
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri tekee perhetyössä tiivistä yhteistyötä monien kuntien kanssa. Järjestöistä onkin tullut monille kunnille tärkeä kumppani "matalan kynnyksen" palveluiden tarjoamisessa.

"Järjestöjen vapaaehtoiset pystyvät auttamaan perheitä silloin, kun ongelmat eivät ole kasautuneet. Myös kuntien näkökulmasta on tärkeää, että perheitä pystytään auttamaan hyvissä ajoin", Metsähuone toteaa.

MLL:n Uudenmaan piirin jokasyksyisen Olet tärkeä –kampanjan avulla uusia perhekummeja houkutellaan mukaan toimintaan.

"On hyvä, että perheet uskaltavat entistä paremmin pyytää apua ja pärjäämisen kulttuuri murtuu pikkuhiljaa. On myös hienoa huomata, että lapsiperheiden tilanne koskettaa ihmisiä ja monet ovat valmiita antamaan omaa aikaansa muutaman tunnin kuussa", Pia Metsähuone sanoo.

Lisätietoja: http://uudenmaanpiiri.mll.fi

  • MLL:n Uudenmaan piirillä on perhekummeja 12 paikkakunnalla Uudellamaalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lohjalla, Kirkkonummella, Porvoossa, Järvenpäässä, Vihdissä, Mäntsälässä, Sipoossa, Hyvinkäällä ja Pornaisissa.
  • Viime vuonna yli 200 perheellä oli oma perhekummi. Tänä vuonna oma kummi on ollut jo nyt lähes yhtä monella perheellä. Lisäksi 60 uutta perhettä jonottaa omaa perhekummiaan. Mukana on myös maahanmuuttajaperheitä.
  • Perhekummeiksi sopivat tavalliset aikuiset, jotka pystyvät sitoutumaan vapaaehtoisiksi noin vuodeksi. Kummit tapaavat perhettä noin kerran kahdessa viikossa.
  • Oman perhekummin voivat saada lasta odottavat ja alle kouluikäisten lasten perheet.
  • Myös MLL:n muilla piireillä on perhekummitoimintaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry toimii MLL:n aluejärjestönä Uudenmaalla. Piirin jäseninä on 99 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on yhteensä yli 23 000 jäsentä. Piirin alueella on lapsia ja nuoria yhteensä 314 000 ja lapsiperheitä 173 000. Piirin tarkoituksena on edistää toimialueellaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä.


Lähde: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, tiedote
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика