2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (16)


№ 3 (15)


№ 2 (14)


№ 1 (13)

№ 1 ( 13 ) 2013



Maahanmuuttajien alkukartoitus Helsingin kaupungilla

1. Kaikki Helsingin kaupungin yleiset neuvontapalvelut on yhdistetty yhteen pisteeseen Virka Infoksi. Virka Info tarjoaa tietoa kaupungin palveluista, mutta se toimii myös maahanmuuttoviraston, maistraatin ja poliisin yhteispalvelupisteenä. Palveluneuvojat tarjoavat palveluita yhdeksällä eri kielellä, mm. venäjäksi. Lisätietoa sivulla www.virka.fi/fi/info/suomeksi.

2. Suomen kielen kursseja voi nyt hakea helposti, sillä suurin osa pääkaupunkiseudun kursseista on kerätty yhtenäiseen hakujärjestelmään sivulle www.finnishcourses.fi/fi. Palvelussa ei ole tietoa Työ- ja elinkeinotoimiston järjestämistä kursseista. Järjestelmää voi käyttää venäjäksi, englanniksi ja suomeksi ja siinä on tietoa myös ruotsin kielen kursseista. Sivun kautta ei voi ilmoittautua kursseille, mutta löydät sieltä tarvittavat ilmoittautumisohjeet.

3. Uusi lainsäädäntö velvoittaa kunnat tekemään ns. alkukartoituksen jokaiselle maahanmuuttajalle tämän mahdollisuuksista. Työ- ja elinkeinotoimisto tekee kartoituksen työttömien asiakkaidensa osalta. Helsingin kaupunki tekee kartoituksen kaikille muille halukkaille: työssäkäyville, opiskelijoille, eläkeläisille, työkyvyttömille sekä lastaan kotona hoitaville. Kartoitukseen kuuluu haastattelu ja kielitaitotason testaus. Kartoituksen perusteella asiakkaalle tehdään yksilöllinen kotoutumissuunnitelma, jossa tarjotaan hänelle sopivimpia palveluita ja tapahtumia. Näitä voivat olla mm. kielikurssit, yhteiskunnallinen toiminta tai muut alueella järjestettävät tapahtumat. Yhteystiedot sekä lisätietoa löydät infotaulukoista.

Liittet

Lukijoille tiedot tarjosi Helsingin kaupungin maahanmuuttoyksikkö.

 

Яндекс.Метрика