2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 4 ( 12 ) 2012



Mielen terveydeksi

Maamme väestön elintaso ja hyvinvointi ovat parantuneet selkeästi viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana. Samaan aikaan Suomi on myös alkanut monikulttuuristua. Yhteiskunnan myönteisen kehityksen jatkumisen näkökulmasta terveyden ja hyvinvoinnin edellytysten varmistaminen eri väestöryhmille on yksi keskeisimmistä kysymyksistä.

Terveyspolitiikan näkökulmasta voimme luetella monia haasteita. Näitä ovat esimerkiksi väestön ikärakennemuutos, mielen hyvinvointi, päihteet, ylipaino, yksinäisyys ja syrjäytyminen. Kaikkien näiden haasteiden taustalla on monia tekijöitä, syitä ja seurauksia, joihin vaikuttaminen ei ole välttämättä aivan helppoa. Mikään ei ole kuitenkaan missään nimessä mahdotonta, päinvastoin.

Eri-ikäisten ja toimintakyvyltään erilaisten ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä tarvitaan monien eri toimijoiden yhteistyötä. Perusvastuu edistävän, ehkäisevän, hoitavan ja kuntouttavan toiminnan järjestämisestä on julkisella sektorilla. Järjestöillä ja yrityksillä on kuitenkin omat merkittävät roolinsa erilaisten toimintamahdollisuuksien ja palveluiden tuottamisessa. Tässä kokonaisuudessa ei myöskään saa unohtaa ihmisen omaa vastuuta.

Sosiaali- ja terveysalan järjestöillä on äärimmäisen tärkeä ja ainutlaatuinen rooli esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen mahdollistamisessa. Johtamani yritys haluaa puolestaan tarjota esimerkiksi juuri järjestöille uusia työvälineitä edellä mainittujen toimintojen toteuttamiseksi sekä niiden omien työntekijöiden ja muiden aktiivisesti toiminnassa mukana olevien jaksamisen tukemiseksi.

Hyvin lyhyesti kuvattuna yrityksemme tarjoaa matalan kynnyksen psykoterapia- ja psykiatripalveluita yhdeksällä eri kielellä mukaan lukien venäjä. Vaikka toimintaamme voidaan kuvata tuolla tavoin lyhyesti, tiivistykseen sisältyy hyvin paljon erilaista ja monilta osin täysin uutta mielenterveys- ja teknologiaosaamista.

Toimintamme rakentuu nykyisin seuraavista toisiaan täydentävistä kokonaisuuksista:

  • Psykoterapiakeskus Vastaamo Helsingin Malmilla
  • Verkkoneuvontapalvelu Vastaamo.fi
  • Erilaisten nettipohjaisten (mielenterveys)palveluiden kehittämis- ja ylläpitotuki järjestöille, kunnille ja muille yhteisöille
  • Työyhteisöpalvelut, esimerkiksi osittain tai kokonaan netissä toteutettava työnohjaus.

Edellä mainituista toiminnoistamme Vastaamo.fi-verkkoneuvontapalvelu on kenen tahansa käytettävissä vuorokauden kaikkina aikoina joka puolella Suomea (maailmaa). Vastaamo-palvelusta voit kysyä aivan mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta ja saat asiantuntijan vastauksen yhden arkivuorokauden kuluessa. Käyttääksesi tätä palvelua tarvitset vain palvelusetelin, jonka voit saada yhteistyökumppaneiltamme (esim. kunta) tai lunastaa itse verkkokaupastamme. Lisätietoja ja verkkokaupan löydät osoitteesta www.vastaamo.fi

Haluamme siis yrityksenä varmistaa osaltamme, että mahdollisimman moni ihminen saa mahdollisimman oikeanlaista ja -aikaista tukea, apua ja hoitoa häntä kohdanneissa mielenterveys- tms. haasteissa ja ongelmissa. Varsinaisten psykoterapiapalveluiden lisäksi olemme erittäin kiinnostuneita kehittämään ennen kaikkea myös edistävän ja ehkäisevän toiminnan käytäntöjä. Jotta onnistumme tässä kaikessa, teemme parhaamme rakentaaksemme yhteiseen ymmärrykseen perustuvia asiakas- ja kumppanuussuhteita niin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen, kuntien kuin yritystenkin kanssa. Järjestö- ja kuntayhteistyön kehittämisessä olemmekin päässeet jo hyvään alkuun.

Mika Pyykkö
toimitusjohtaja
Mental Capital Care Oy

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика