2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 3 ( 11 ) 2012



Mosaiikki-Helsingin toimitukselta

Hyvä lukija!

Käsissäsi on vuoden 2012 kolmas Mosaiikki-Helsinki. Maamme pääkaupungissa jatkuvat Helsinki – Maailman designpääkaupunki 2012 -vuoden tapahtumat. Tämä numeromme on kuitenkin aivan erikoinen.

Yksi artikkeleistamme on Olga Juntusen, Mielenterveyskeskuksen kriisikeskuksen vertaistukiryhmän johtajan haastattelu. Masennus, stressi... Ensin sitä on vain vähän: sydän ei saa rauhaa, sielu on tuskainen... ja sitten näyttää jo siltä, ettei ulospääsyä ole enää lainkaan. Olemme jatkuvan rasituksen alaisina: emme saa nukutuksi, emme pysty rentoutumaan, emme enää pidä itsestämme, emme enää pidä ympärillämme olevista ihmisistä. Masennusta on alettu kutsua ”2000-luvun rutoksi”. Sairauden voittamiseksi on perustettu DA-ryhmä (Depressed Anonymous).

”Mitä muuta yksi ihminen voi antaa toiselle, kuin pisaran lämpöä?” kirjoitti Erich Maria Remarque, ”Mikä voisi olla sitä tärkeämpää?” Kenties toisenkin suuren artikkelimme kirjoittaja, Tatjana Koski, haluaa lahjoittaa meille pisaran tätä lämpöä. Ihmiset ovat aina yrittäneet kertoa maailmalle kokemuksistaan ja elämyksistään. Nyt voimme kuulla yhdestä matkasta USA:n suurimpaan kaupunkiin, New Yorkiin, ”Isoon Omenaan”. Erilaiset tarinat ovat kuin suositun laulun sanat: kaikki on ikään kuin hauskaa ja railakasta, mutta se unohtuu pian, toisten luo taas voi mennä uudestaan ja uudestaan. Hyvä kertomus herättää meissä osallisuuden tunteita: tunnemme myötätuntoa, jännitämme ja hymyilemme. Juuri tällaisen olon sai aikaan Amerikan matka. Mutta jokaisella on tietenkin omat tuntemuksensa ja totuus on aina jossain vierellä. Vai kuinka, hyvä lukija?

Uusiin tapaamisiin lehtemme sivuilla!

Ystävällisin terveisin, Laine Huttunen
Mosaiikki-Helsingin koordinaattori ja toimittaja.

Suomennos: Päivi Nironen

 

Яндекс.Метрика