2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (08)


№ 3 (07)


№ 2 (06)


№ 1 (05)

№ 3 ( 07 ) 2011

Tervetuloa Harakan luontokeskukseen


Lennätinrakennus ja talonmiehen talo

Harakan saari on helsinkiläisten luontokeidas, jonka kasvillisuus ja linnuston rikkaus ovat vertaansa vailla.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan luontokeskus kutsuu nauttimaan upeasta saaristoluonnosta. Kesäkauden ohjelma sisältää maksuttomia luontoretkiä, saariseikkailuja, yleisötapahtumia ja näyttelyitä. Uutta saarella on uusiutuvan energian käyttö ja energiamuotojen esittely.

Saaren rakennukset ovat pääosin vuosilta 1877-1910. Punamultaiset puutalot, kellariholvit ja saaren kivinen päärakennus houkuttelevat myös historiasta kiinnostuneita vieraita.

Luontokeskus tarjoaa kävijöilleen elämyksellistä toimintaa sekä tietoa Itämerestä ja saaristoluonnosta. Luontoretkien teemoina ovat linnut, saaren kasvit ja historia, meribiologia, perhoset ja ötökät sekä kuutamo ja yön ihmeet. Saarella kuljetaan polkuja sekä pitkospuita pitkin kasvillisuuden säilyttämiseksi ja lintujen pesimärauhan turvaamiseksi. Saarta kiertää noin kilometrin pituinen luontopolku. Vierailijat pääsevät myös kiehauttamaan teetä tai grillaamaan aurinkogrillillä.

Lasten saariseikkailuretkiä järjestetään kuutena kesäsunnuntaina. Seikkailu on tarkoitettu 4-10-vuotiaille lapsille aikuisten seurassa. Sen aikana kuullaan tarinoita vedenalaisista ihmeistä ja tutustutaan kiehtovaan saaristoluontoon.

Harakan saarelle pääsee Kaivopuiston rannasta liikennöivällä yhteysaluksella puolen tunnin välein. Yhteysalus lähtee Ullanlinnan laiturista (Iso Puistotien eteläpää, Kahvila Ursulan vieressä). Edestakaisen matkan hinta on aikuisilta 3,80 euroa ja lapsilta sekä eläkeläisiltä 1,80 euroa. Yhteysaluksen aikataulun voi tarkistaa osoitteessa: www.merenkavijat.fi/wordpress. Julkisilla kulkuvälineillä lähimmäksi laituria pääsee raitiovaunuilla 3B.

Näyttelyt

• Samaan aikaan toisaalla - Hetkiä Itämeren kaupungissa -näyttelyteltta, jossa tarinat ja kuvat kutsuvat pohtimaan kriittisesti omia arjen valintoja

• Meren sisäiset maisemat - Visa Hietalahden valokuvia vedenalaisesta Itämerestä, kasemattikellari III

• Akvaariotalon akvaarioissa on esillä levävyöhykkeiden elämää - kaloja, leviä, äyriäisiä ja muita eliöitä. Suomenlahden kalat esitellään myös oikeankokoisina näköismalleina

• Harakan tarinoita - saaren historiasta ja luonnosta kertova näyttely

Luontokeskus on avoinna yleisölle 3.5.-30.9.2011,

ti-pe klo 10-17, la-su klo 12-16, maanantaisin suljettu.

Lisätietoa: www.hel.fi/ymk/harakka

Margit Jensen, tiedotussihteeri

Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Kuvat: © Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen kuva-arkisto / Margit Jensen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика