№ 4 ( 04 ) 2010

Maahanmuuttajia neuvotaan kymmenellä kielellä

Helsingin kaupungintalolla

Helsingin kaupunki pyrkii osallistumaan aktiivisesti uusien asukkaidensa kotouttamisprosessiin ja haluaa luoda kaikille mahdollisimman mukavat elinolosuhteet.

Monet lukijat varmaankin tietävät maahanmuuttajaneuvonnan, joka on toiminut Itäkeskuksessa jo monien vuosien ajan. Neuvonnassa vastataan ulkomailta muuttaneiden helsinkiläisten kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse, ja sieltä saa myös henkilökohtaista neuvontaa. Nykyään neuvontapiste palvelee 3000 maahanmuuttajaa vuodessa, ja palveluja tarjotaan suomen, ruotsin, englannin, venäjän, somalin, arabian, turkin ja bulgarian kielillä.

Kaikkialla maailmassa suuriin kaupunkeihin virtaa yhä enemmän ihmisiä eri puolilta maailmaa. Näin tapahtuu myös Helsingissä. Nykyään jo joka kymmenes Suomen pääkaupungin asukas puhuu jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Helsingin kaupunki pyrkii osallistumaan aktiivisesti uusien asukkaidensa kotouttamisprosessiin ja haluaa luoda kaikille mahdollisimman mukavat elinolosuhteet. Jotta kaikille kaupunkilaisille heidän asuinpaikastaan riippumatta voidaan tarjota samanlaiset mahdollisuudet tiedonsaantiin, on kaupunginhallinto päättänyt siirtää maahanmuuttajaneuvonnan keskeisemmälle paikalle eli kaupungintalon ensimmäiseen kerrokseen. Kaupungintalo sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi 11-13.

Neuvojat muuttavat kaupungintalolle tammikuun 1. päivänä 2011. Uuden osoitteen lisäksi neuvontapalvelu saa myös lisäresursseja. Kielivalikoima laajenee, kun siihen lisätään ranska ja saksa, ja kieliä on mahdollista tulevaisuudessa edelleen lisätä. Myös neuvonnan aukioloaika lisääntyy siten, että neuvontaa voi saada arkipäivisin klo 9:stä 19:än ja viikonloppuisin klo 11:stä 17:än.

Neuvonnan laatuun ja sisältöön liittyviä toiveita voi esittää maahanmuuuttajaneuvonnan johtaja Kristina Huotarille: puh. 09 310 62671, christina.huotari@hel.fi.

Olga Silfver

Helsingin maahanmuuttajaneuvonnan yhteystiedot 1.1.2011 alkaen:

Pohjoisesplanadi 11-13, 1. kerros, avoinna ma-pe 9-19, la-su klo 11-17,
puh. 09 310 62674.

 

Яндекс.Метрика