2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8 (08)


№ 7 (07)


№ 6 (06)


№ 5 (05)


№ 4 (04)


№ 3 (03)


№ 2 (02)


№ 1 (01)

№ 3 ( 03 ) 2007

Miratalosta, jossa toimii Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry, on tullut tuttu kohtaamispaikka monille vaasalaisille, sekä suomalaisille että maahanmuuttajillekin. Siellä tavataan vanhoja tuttuja ja tutustutaan uusiin ystäviin, lauletaan ja tanssitaan, vietetään kansallisia ja kansainvälisiä juhlia, esiinnytään Mirax-teatterissa, maalataan, kirjoitetaan runoja... Kansainvälinen kulttuuriseura Mira on aktiivisesti mukana monissa kaupungin kulttuuritapahtumissa. Luonnollisesti yksi Miran päätapahtumista on Monikulttuurinen Taiteiden yö, jonka Mira järjestää tänä vuonna elokuun 9. päivänä jo neljättä kertaa. Siis – mikä on MIRA?

MIRAn kotisivulla (www.mirahouse.fi) lukee:
- Mira on suomalaisille ja maahanmuuttajille tarkoitettu mutkaton monikulttuurinen areena, joka tarjoaa uuden tavan yhdistää hyvää mieltä onnistumisen kokemuksiin älyn ja oivalluksen kautta.
- Olennaisiin tehtäviimme kuuluu monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden edistäminen sosiaalisessa kanssakäymisessä.
- Syrjäytymisen monimutkaisen kierteen katkaisu vaatii pitkäjänteisiä toimia ja siksi on erinomaisen tärkeää, että löydämme ihmisten vahvuudet ennakkoluulottomasta kulttuurin tekemisestä.
- Mikään ei ole liian hienoa tai huonoa, kun on kysymys yksilön omasta oivalluksesta itsensä toteuttamiseksi.
- Taiteellisessa työssä tavoitteena on jatkuva prosessi musiikin, kirjallisuuden, kuvataiteen, multimedian, teatterin, tanssin ja performanssin saralla.
- Tavoitteena on synnyttää omia ryhmiä, esityksiä ja poikkitaiteellista yhteistyötä sekä löytää omalle tekemiselle lähtökohtia.
- Syrjästä esiin: oman ohjatun tekemisen kautta syrjäytyneille sisältöä elämään ja mahdollisuus luoda sitä puuttuvaa kontaktipintaa, joka mahdollistaa sosiaalisen vuorovaikutuksen ja olemassaolontunteen.
- Painopiste on mielekkään tekemisen järjestämisessä sellaisille ryhmille ja sellaisilla alueilla, joissa se aikaisemmin on ollut mahdotonta.
- Me olemme eipaperinmakuinen organisaatio, joka kykenee vaikkapa luovan hulluuden, ilon ja onnistumisen kokemusten kautta vastaamaan ajan haasteisiin ja muuttamaan ihmisten toiveita todeksi.

Yksi tärkeimmistä ja näkyvimmistä MIRAn toiminnoista on Teatteri Mirax, jota johtaa Nadja Zhandr. Mirax on Mira-talossa toimiva monikulttuurinen ja monikielinen harrastajateatteri. Osallistuaksesi toimintaan ja esityksiin sinun ei tarvitse eikä pidäkään olla ammattilainen. Pelkkä palava kiinnostus ja halu esiintyä riittää. Jos haluat esiintyä, laulaa, tanssia, tehdä omia ohjelmia estradilla – tervetuloa mukaan! Ei ole mitään väliä, vaikka et osaisikaan suomea tai ruotsia – teatteri ei tunne kielimuuria. Mirax valmistaa nyt uutta näytelmää Kalastaja ja hänen sielunsa, joka perustuu Oscar Wilden novelliin. Kerromme teille vielä lisää Mirax-teatterista seuraavassa numerossamme.

Miratalossa toimii myös italialais-suomalainen nukke- ja varjoteatteri Teatrino del Ciuchino, joka lähestyy satujen ja tarinoiden sekä musiikin kautta lapsen ja leikin maailmaa ja vie lapsia ja nuoria satujen ja legendojen ihmemaailmaan. Tervetuloa myös monikulttuuriseen tapaamispaikkaan Café Mirageen. Siellä sinua odottaa ohjelma ja tarjoilu, jotka muotoutuvat kävijöiden omien toiveiden mukaisesti.

Olemmeko kertoneet kaikki Miran toiminnasta? Emme tietenkään! Kuten toiminnanjohtaja Harri Niskanen sanoo: ”Kamalasti meillä on toimintaa – mutta tämä on vielä vain kokeilua, ne ensimmäiset askeleet”. Miralla on suuret suunnitelmat – liity seuraan!

Jos haluat tehdä aktiivisesti vapaaehtoistyötä monikulttuurisen ja sosiaalisen elämän edistämiseksi, jos olet kiinnostunut järjestötoiminnasta ja haluat osallistua Vaasan kulttuurielämään – ota yhteytä Kansainväliseen kulttuuriseura Miraan.

Monikulttuurikeskus Miratalo
Kirkkopuistikko 34, 65100 Vaasa
Puh. (06) 325 37 22; 044 333 00 95; 044 333 00 39
mirahouse@netikka.fi
www.mirahouse.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика