№ 3 ( 25 ) 2016

Perheentalo

Perheentalo tarjoaa monipuolista toimintaa

Perheentalo on kaikille avoin oleskelupaikka, johon perheet saavat tulla viettämään aikaa: leikkimään, pelaamaan, tapaamaan muita perheitä, syömään omia eväitä tai kahville / teelle. Vapaan oleskelun lisäksi perheentalossa on eri järjestöjen ja toimijoiden järjestämää ohjelmaa. Opiskelijat ja työharjoittelijat ovat tervetulleita toimintaan mukaan. Perheentaloon on helppo piipahtaa arjen touhun ja keskustassa asioinnin lomassa! Toiminta on maksutonta.

Iisalmen Perheentalo toimii osoitteessa Pohjolankatu 6 L 6, 74100 Iisalmi. Perhekeskus Onni ja Ilona on avoinna ma–pe 9–14. Toimintoina Iisalmessa on vertaisryhmät, vapaaehtoistoiminta, Tukihenkilöt ja Doulat, Yökylä ja Mummola, Mediakasvatus, Tapaamispaikka, Perheleiri sekä Eroneuvo-illat. Perheen talo -yhteistyö on Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:n, MLL:n Iisalmen yhdistys ry:n ja Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n kumppanuushanke.

Kuopion Perheentalo luodaan hankekokonaisuudella: 1. LAINE ”Lapsiperheiden arjen tukeminen Kuopion seudulla” (Pelastakaa Lapset ry) on Ray:n tukema päähanke (2016–2018), jota täydentää kolme eri hanketta Lastu, Kamu (Savon Vammaisasuntosäätiö) ja Valpas (Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö). Hankkeiden myötä vahvistetaan seudun lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia ja edistetään osallisuutta. Kuopion Perheentalo toimii Pop Up tilassa Apajassa. Syksyn 2016 aikana Perheentalolle etsitään isoa tilaa keskustasta. Toimintaa järjestetään myös Puijonlaakson, Karttulan ja Särkiniemen asukastuvilla.

Teksti ja kuva: Liisa Törn
Kuopion perheentalon ohjaaja

Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика