№ 3 ( 23 ) 2015

TAIDE – MUKAVA AVUSTAJA JA TUKI

Taiteilijan tehtävä on synnyttää iloa.
K. G. Paustovski

Piirustuskerhon opettaja Viola Kurhinen
Piirustuskerhon opettaja Viola Kurhinen

Vuosi sitten Inkerikeskuksessa järjestettiin Seniori-kerho 60+:ssa piirustuskerho. Kerhon opettaja Viola Kurhinen kertoi, että kerhossa kävi säännöllisesti 15–18 henkilöä. Tuollainen osallistujamäärä on optimaalinen, koska silloin pääsee työskentelemään jokaisen opiskelija kanssa henkilökohtaisesti ja ottamaan huomio-on heidän kykynsä ja mieltymyksensä.

Opiskelijoiden ikä ei ole esteenä.

Opiskelijoiden ikä ei ole esteenä. Taiteen ja maalauksen intohimo ei tunne ikärajoja. Taide, aivan kuin rakkauskin, ei tunne aikaa ja lisäksi se pystyy tukemaan, auttamaan ja jopa parantamaan. Ihmisille, jotka tulevat eläkeikään, on erityisen tärkeää löytää itselleen tekemistä elämässään. Sitä hienompaa, jos tällaiseksi muodostuu luova tekeminen, joka stimuloi ajattelukykyä ja muistia, elimistön piileviä varavoimia.

Huolimatta taidekerhon osallistujien eri osaamisen tasoista.

Huolimatta taidekerhon osallistujien eri osaamisen tasoista, he kaikki tekevät töitä yhdessä ja vaihtavat luovia ideoitaan keskenään. Viola Kurhinen yrittää monipuolistaa mahdollisimman paljon kerhon toiminnan aihepiiriä, kertoa uusista taidesuuntauksista ja auttaa jokaista hankkimaan omat luovat vahvuutensa. Opiskelijat opiskelevat kiinalaista maalausta ja silkkimaalausta, muovailun eri menetelmiä ja taiteen teoriaa. Erityisesti kunnioitusta herättää se, että Viola Kurhinen toimii vapaaehtoisena, mikä on luultavasti parhain todiste rehellisestä innostuksesta.

On mukavaa, että Inkerikeskus antaa niin paljon huomiota iäkkäille ihmisille, auttaa heitä iloitsemaan elämästä eikä tuntemaan kuluneita vuosia. Inkerikeskus, joka juhlii
20-vuotista juhlavuottaan, virittäytyy uusiin haasteisiin. Siksi toivomme nuorelle juhlijalle uusia suuria menestyksiä.



Teksti ja kuvat: Evgeni Heiskanen
Artikkelissa on käytetty hyväksi taideopettaja
Viola Kurhisen haastattelussa antamia tietoja.
Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика