2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (19)


№ 3 (18)


№ 2 (17)


№ 1 (16)

№ 1 ( 16 ) 2009

Vaasa–kulttuurikaupunki

Vaasassa arvostetaan sekä kaikkien suomalaisten yhteistä että paikallista kulttuuria. Vaasan kaupungin perusti 2.10.1606 Kaarle IX vanhalle kauppa- ja satamapaikalle Mustasaaren kirkonkylään, joka sijaitsee noin 7 km kaakkoon nykyisestä kaupungista. Nykyinen Vaasa on saanut nimensä Vaasan hallitsijasuvun mukaan.

Lähde rohkeasti tutustumaan Vaasan historiaan ja kaupungin tarjoamiin palveluihin. Lisätietoa Vaasan kulttuuripalveluista ja nähtävyyksistä löydät kaupungin internetsivuilta: www.vaasa.fi

KIRJASTOT. Lähes kaikissa Suomen kunnissa toimii kirjasto. Kirjastosta voi kirjastokortilla lainata kirjoja, musiikkikasetteja, CD-levyjä, videokasetteja ym. Kirjastokortin saa jokainen Suomessa asuva henkilö esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Kirjaston kautta on mahdollista myös tilata kirjoja muissa kaupunginosissa sijaitsevista kirjastoista, muualta Suomesta tai jopa ulkomailta, jos oman alueen kirjastosta ei löydy sitä mitä haluaa.

Vaasassa voi käyttää myös kirjastoauton palveluita. Kirjastoauto liikkuu sellaisilla asuinalueilla, joissa ei ole omaa kirjastoa. Tällainen asuinalue on esimerkiksi Gerby. Vaasan pääkirjasto sijaitsee osoitteessa Kirjastonkatu 13.

Monista kirjastoista voi lainata myös erikielisiä kirjoja. Jos omassa kirjastossasi ei ole kirjoja sinun äidinkielelläsi tai niitä on vain vähän, voit pyytää apua henkilökunnalta. He pyrkivät hankkimaan aineistoa suuremmista kirjastoista.

MUSIIKKI. Vaasasta löytyy musiikkitarjontaa laidasta laitaan. Kulttuurivirasto, nuoriso-osasto, yhdistykset ja säätiöt järjestävät erilaisia musiikkiin ja tanssiin liittyviä tapahtumia, kerhoja ja ryhmiä. Ajankohtaisista nuorille järjestettävistä musiikkitapahtumista saat tietoa Vaasan kaupungin internetsivuilta (www.vaasa.fi, nuorten tiedotus- ja neuvontapiste Reimarista tai Reimarin internetsivuilta (www.reimari.info).
KULTTUURITOIMSTO. Vaasan kaupungin kulttuuritoimiston löydät osoitteesta Kaupungintalo 2.krs.

TEATTERIT. Vaasassa toimii kolme elokuvateatteria:
Adams 1, 2: Kauppapuistikko 18, puh. 06 317 4232
Gloria 1, 2 ,3: Hovioikeudenpuistikko 16,
puh. 06 312 7113
Adams- ja Gloria-elokuvateatterien ohjelmisto löytyy osoitteesta: www.kinocity.fi
Wasa Palats: Kirkkopuistikko 22, puh. 06 317 7721
Vaasan kaupunginteatteri sijaitsee osoitteessa Pitkäkatu 53, puh. 06 325 3961. Ohjelmistoon voi tutustua myös osoitteessa teatteri.vaasa.fi

VANHAN VAASAN RAUNIOT. Vuonna 2006 Vaasan kaupunki täytti 400 vuotta. Vanhimmat kaupungin nähtävyydet sijaitsevat Vanhassa Vaasassa, jonka raunioalue muistuttaa meitä Vaasassa elokuun 3. päivänä 1852 tapahtuneesta palosta. Raunioalue, Korsholman linnan vallit, Kustaa III:n puistokatu, entinen Hovioikeudentalo (nyk. Mustasaaren kirkko), Vanhan Vaasan Museo sekä koko nykyinen asuma-alue ovat muistoja menneiltä ajoilta.

POHJANMAAN MUSEO sijaitsee osoitteessa Museokatu 3-4. Tervetuloa tutustumaan museon pysyviin näyttelyihin: Terranovan luontonäyttely, historiallinen perusnäyttely Vaasa 400 - tarinoita kaupungista, Hedmanin kerroksen tyylihuoneet jne. Lisätietoa museon näyttelystä löytyy sivulta www.museo.vaasa.fi

KUNTSIN MODERNIN TAITEEN MUSEO sijaitsee meren rannalla, Sisäsatamassa. Museossa on esillä merkittävä suomalaisen nykytaiteen kokoelma. Kuntsin tiloissa kokoontuu myös Nuorten klubi 15+, joka on monipuolinen iltapäivätapahtuma kulttuuritoiminnasta kiinnostuneille 15-18-vuotiaille nuorille. Kevään klubipäivät alkavat lauantaina 21.2. ja niitä järjestetään joka toinen lauantai 16.5. saakka. Tapaamiset ovat lauantaisin klo 15 joko Kuntsilla tai Tikanojan taidekodissa. Iltapäivän tilaisuudet ovat maksuttomia. Museokäynnin yhteydessä voi käydä myös museon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa viihtyisässä ja valoisassa kahvila Simossa. Kahvila palvelee museon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin klo 11-17 ja torstaisin klo 11-20. Kahvilaan on vapaa pääsy. Lisätietoa osoitteesta www.kuntsi.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика