2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (18)


№ 3 (17)


№ 2 (16)


№ 1 (15)

№ 1 ( 15 ) 2014

Kuopion kaupungilla venäjänkieliset verkkosivut

Kuopion kaupungin palveluneuvonta
Kaupungintalo, Tulliportinkatu 31 (kevään aikana tapahtuvaan muuttoon asti)
PL 228, 70101 KUOPIO
Puhelin (ilmaislinja) 0800 182 050
Faksi (017) 182 058
Sähköposti: palveluneuvonta@kuopio.fi
Avoinna arkisin klo 8.00–15.00

Kuopion kaupunki julkaisi syksyllä venäjänkieliset verkkosivut osoitteessa www.kuopio.fi/russian . Sivuja suunniteltiin pitkään ja niiden kääntäminen vei palveluneuvoja Olga Kärpältä useita kuukausia muiden töiden ohella. Kun perussivut saatiin käännettyä ja julkaistua, päivitetään niitä nyt viikoittain lisäämällä uutisia ajankohtaisista asioista. Kärppä seuraakin tarkasti suomenkielisen verkkosivun uutisointia, paikallislehtiä ja muita medioita ja valitsee käännettävät uutiset niistä.

Sivut on tehty kaupungin verkkosivujen englanninkielisten sivujen pohjalta, rakenne eroaa suomenkielisistä sivuista. ”Valikoimme sinne sellaiset sivut ja asiat, jotka voisivat kiinnostaa nimenomaan maahanmuuttajia, uutisetkin valitaan samalla perusteella. Tietysti jonkin verran ajatellaan myös Venäjältä tulevia matkailijoita, mutta he ovat vasta toissijainen kohderyhmä” kertoo Kärppä.

Sivuilta löytyy tietoa mm. maahanmuuttajille tarjotuista kaupungin palveluista, suomen kielen kursseista ja monikulttuurikeskus Kompassin toiminnasta. Oma osionsa on myös yrittäjyydestä kiinnostuneille. Jos sivujen käyttäjillä on antaa kehitysehdotuksia tai toiveita sivustoon liittyen, niin Olga Kärppä ottaa niitä mielellään vastaan sähköpostitse myös venäjän kielellä.

Uusi palveluneuvontapiste Kuopio Info

Kuopion kaupungin palveluneuvontapiste sijaitsee tällä hetkellä kaupungintalolla, mutta kevään aikana se on siirtymässä torin alle uusiin tiloihin, nimittäin kauppakeskus Apajaan. Tarkka päivä ei ole vielä tiedossa, mutta tilat on jo katsottuna ja Olga Kärppä odottaa muuttoa innolla. ”Tilat ovat hyvät ja meillä on uusia työntekijöitä palvelemassa asiakkaita suomen lisäksi viidellä eri kielellä, myös venäjäksi. Kynnys palvelupisteessä vierailulle varmasti madaltuu, kun siirrymme pois kaupungintalolta”, kertoo Kärppä. Uusi palvelupiste on tarkoitettu kuopiolaisten lisäksi myös matkailijoille, sillä Kuopion Matkailupalvelu ja sen infopiste lopettivat toimintansa viime vuoden lopulla. Pisteen nimeksi tulee Kuopio Info.

Palveluneuvonta vastaa kaupungin palveluita koskeviin tiedusteluihin ja opastaa asiakkaat oikeisiin asiointipaikkoihin. Palveluneuvonnasta on saatavana veloituksetta mm. Kuopion kaupungin esitteitä, karttoja ja hakemuslomakkeita.

Teksti ja kuva: Tiia Moilanen

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика