2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (05)


№ 3 (04)


№ 2 (03)


№ 1 (02)

№ 4 ( 05 ) 2012



Juhlajuna ”Aleksanteri Nevski”

Juhlajuna ”Aleksanteri Nevski” saapui Pietarista Imatralle 13.11.2012. Tapahtumaa juhlittiin kolmen merkkipäivän kunniaksi: Viipurin ja Imatran kaupunkien säännöllisen rautatieyhteyden avaamisen 120-vuotispäivän kunniaksi, Venäjän rautateiden 175-juhlavuoden kunniaksi ja Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlan kunniaksi.

Saapumispäivänä vieraille järjestettiin juhlat Valtionhotellissa ja seuraavana päivänä ohjelmassa oli seminaareja ja lehdistötilaisuus, joissa paneuduttiin Venäjän ja Suomen välisen matkustaja- ja rahtiliikenneyhteyden kasvuun liittyviin kysymyksiin.

Kello 13–15 välillä junaan saivat tutustua kaikki kiinnostuneet. Ja imatralaiset todellakin mielenkiinnolla tutustuivat luksusluokan vaunuun ja sen jälkeen asemalaiturilla toimittajat saivat haastatella tämän juhlatapahtuman järjestäjiä.

Toimittajamme haastatteli Venäjän Federaalinen matkustajayhtiö OAO:n pääjohtajan edustaja Andrei Kaliberdinia:

Sallikaa meidän ensin onnitella Teitä tämän merkittävän tapahtuman johdosta, juhlajunan saapumisesta Imatralle ja kysyä muutama lukijoitamme kiinnostava kysymys. Kertoisitteko lukijoillemme ImatraPietari-matkustajajunayhteyden perspektiiveistä?

Kuten konferenssissa todettiin, se on monivaiheinen prosessi. Ensimmäinen vaihe oli juhlajunan käyttöönotto ja seuraava on turistijunien käyttöönotto. Sen jälkeen tutkimusten ja kysyntälaskelmien perusteella mahdollisesti voidaan avata säännöllinen matkustajajunayhteys.

On hienoa, että saimme vakavan impulssin Suomen poliittisilta piireiltä ja eduskunnalta, jotka näkevät tässä perspektiiviä ja ovat tämän kannalla. Sen jälkeen tieto viedään toimeenpaneville elimille ja teknisille yhtiöille, ja nämä yhtiöt alkavat työskennellä yhteisen projektin toimeenpanemiseksi.

Haluan mainita, että myös me olemme saaneet aitoa kiinnostusta imatralaisilta junaamme kohtaan. Tietojemme mukaan junassa kävi noin 3000 ihmistä ja se on Imatran kokoiselle kaupungille paljon. Kun kuljeskelin kaupungilla, ohikulkevat ihmiset kyselivät minulta junasta ja ehdottivat jopa junan pysähtymisajan pidentämistä, jotta kaikki halukkaat ehtisivät käydä siellä.

Onko jo tiedossa tarkempaa turistijunien käyttöönottokautta?

Olemme suunnitelleet ensimmäisen turistijunan käyttöönottoa jo maaliskuussa 2013. Sitä varten on tehtävä paljon työtä. Sen lisäksi tärkeää on Imatran kaupungin paikallishallinnon aktiivinen myötävaikuttaminen ja paikallisten matkailuyritysten tekemä työ. Tarvitaan myös laaja mainoskampanja. On selvää, että Imatrassa on käynyt tsaarin ajoilta asti venäläisiä turisteja ja nykyisinkin se on se selvästi suosittu kohde venäläisten turistien keskuudessa. Toivomme, että junamme käyttöönotto tekee matkasta Imatraan entistä mukavamman ja aktivoi entisestään matkailijoitamme.

Kiitos paljon haastattelusta ja toivotamme Teille menestystä tämän projektin jatkossa sekä kaikkien toiveiden täyttymistä!

Teksti ja kuvat: Svetlana Ranta
Käännös: Tiina Ynnilä

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика