2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (38)


№ 3 (37)


№ 2 (36)


№ 1 (35)

№ 2 ( 36 ) 2014



Agoo African Cultural Festival
7.2014 klo 09.00–23.00

Afrikkalaisen musiikin festivaali

Esiintyjät: Extra Bongo Band (Tanzania), Atta Dan and Group (Finland), Hilton Marowa (Zimbabwe), Trio SOS (Finland), ½ Cast (Finland), Kpanlogo Yede (Finland), Afrokokoroot (Nigeria), Lamine Cissokho (Sweden)

Maksuton tapahtuma

Tapahtumapaikka: Vaasan tori, Handelsesplanaden 12, 65100, Vaasa

Tapahtumajärjestäjä: Kpanlogo Yede ry

Uskomme, että musiikki on kaikkien ymmärtämä yleismaailmallinen kieli joka tuo ihmiset yhteen ja tanssi tekee yhdessäolosta vieläkin hauskempaa. Afrikkalainen musiikki ja tanssi eivät ole poikkeus: Kun soitat rumpuja ja tanssit kanssamme saat paljon energiaa ja iloa naurun ja huumorin täyttämässä ilmapiirissä. Soitamme muun muassa Kpanlogo-, Gome- ja Djembe rumpuja.

Kpanlogo Yédé ry on Vaasassa, Suomessa toimiva yhdistys jolla toimintaa on ollut vuodesta 2009 lähtien. Tarkoituksenamme on tarjota oma paikka afrikkalaisesta kulttuurista ja erityisesti tansseista ja rummutuksesta kiinnostuneille. Järjestämme yksityisiä tanssi- ja rumputunteja sekä esiinnymme festivaaleilla, seminaareissa ja yksityisissä tapahtumissa kuten häissä, syntymäpäivillä ja vastaavissa tilaisuuksissa.

Yhdistys järjestää tanssi- ja rumputunteja viikoittain Vaasan Kasarmi 13 - Korsholmanpuistikko 6, välisellä alueella. Tanssitunnit ja rumputunnit järjestetään tiistaisin klo 18–19.30 ja tanssitunnit torstaisin klo 18–19.30. Syyslukukausi kestää syyskuusta joulukuuhun ja kevätlukukausi helmikuusta toukokuuhun.

Tavaramerkkejämme ovat ammattimaisuus, iloinen tanssi ja musiikki sekä huumori ja hyvä energia. Kaiken ikäiset ja kuntoiset sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta ovat tervetulleita mukaan osallistumaan ja jakamaan tavalla tai toisella elämää muuttavan kokemuksen kanssamme.

Kpanlogo Yede ry perustettiin ystävien ja työtoverien kiinnostuksesta. He halusivat tutustua todelliseen afrikkalaiseen kulttuuriin maanosan tyypillisen stereotypian sijaan. Tämän lisäksi haluamme tuoda Afrikan lähemmäs ympärillämme olevia ihmisiä, jotka valitettavasti eivät ole koskaan päässeet käymään Afrikassa.

Nykyään ryhmä on monikulttuurinen afroeurooppalainen ryhmä, jonka juuret ovat syvällä Länsi-Afrikassa, erityisesti Ghanassa ja Nigeriassa. Ryhmässä on jäseniä Ghanasta, Nigeriasta, Togosta, Suomesta, Lithuaniasta, Islannista, Venäjästä ja Tšekin tasavallasta.

Ryhmän tärkeimpiä tavoitteita on edistää kulttuurien monimuotoisuutta ja integraatiota Suomessa ja maailmassa. Pyrimme tähän opettamalla ja esittelemällä ihmisille eri kulttuureja (ruokaa, musiikkia ja tanssia). Lisäksi ryhmä tarjoutuu käymään kouluissa opettamassa musiikkia ja tanssia.

Voidaksemme tehdä tämän, tarvitsemme apua ja tukea.
Tämä tuki voisi olla missä tahansa muodossa – rahoitus, neuvonta, idea jne.

Toivomme, että voit liittyä meihin toteuttamaan tämän unelman!

Lähde:
www.kpanlogo-yede.org
http://events.osterbotten.fi

Valokuva: Svetlana Sivil

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика