2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (50)


№ 3 (49)


№ 2 (48)


№ 1 (47)

№ 2 ( 48 ) 2017

Lastenkerho KOLOBOK

Lastenkerho <i>KOLOBOK</i>

Monet pidemmäksi aikaa ulkomaille muuttavat venäjänkieliset ja monikulttuuriset perheet törmäävät usein vakavaan ongelmaan: lapset lakkaavat puhumasta äidinkieltään. Vaasassa vuonna 2008 aloitti toimintansa venäjänkielisille lapsille suunnattu Kolobok-kerho venäjänkielisen Majakka-yhdistyksen toimesta, Kansainvälisen kulttuuriseura Mira ry:n tukemana. Klubin perustajana oli Vera Saltanova – lahjakas pedagogi, loistava persoona ja kahden lapsen äiti.

Klubin päätehtäväksi muodostui lasten venäjänkielinen kanssakäyminen. Tapaamisissa lapset opettelivat runoja ja lauloivat lastenlauluja. Pidettiin oppi- ja keskustelutunteja, joilla käsiteltiin erilaisia teemoja: vuodenaikoja, venäläisiä perinteisiä juhlia, venäläisiä kansansanontoja, kaskuja ja arvoituksia. Uuden vuoden juhlaan lapset valmistivat pieniä esityksiä ja konserttinumeroita, ja he esiintyivät menestyksekkäästi vanhemmille ja vieraille.

Myöhemmin klubin toimintaan liittyi Irina Lavyrjova: muovailu- ja kuvaamataitoryhmät perustettiin ja tuli tavaksi viettää venäläistä laskiaista. Kesällä on järjestetty pienimuotoisia liikuntatapahtumia, pidetty yhteisiä piknikkejä ja tehty retki Ähtärin eläintarhaan.

Lastenkerho <i>KOLOBOK</i>

Aika kuluu, lapset kasvavat ja klubiyhteisö muuttuu. Nykyään jo muutaman vuoden klubin toimintaa on johtanut Alfiya Shaykhislamova. Hän on lahjakas persoona, joka vetää lapsia puoleensa. Klubia on alettu kehittää taiteelliseen suuntaan ja kaiken hyvän lisäksi mukaan on tullut myös hyvin pieniä, yksivuotiaita lapsia.

Toisaalta toiminnassa on edelleen vanhempia lapsia. Kuvaamataidon lisäksi on alettu harrastaa askartelua ja kotitaloutta. Ja tietysti – vanhempien osallistuessa aktiivisesti. Ammattiurheilija ja urheilumestari Tatjana Pavlova on vetänyt liikuntapelejä ja tanssitunteja lapsille. Klubin toiminnasta on tullut niin kiinnostavaa, että osallistujia on ollut ajoittain jopa 30. Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry ja Venäjän kielen ja kulttuurin yhdistys Majakka kiittävät vapaehtoisia vetäjiä erinomaisesta työstä!

Mikäli koet klubin toiminnan mielenkiintoisena, voit aina liittyä meihin. Kolobok-kerhon toiminta on maksutonta, kaikkiin tiedusteluihin vastaa puhelinnumero:

044 333 0039 (Nadezhda Zhandr).

Odotamme teitä, hyvät lapset ja vanhemmat!


Teksti ja kuvat: Nadezhda Zhandr
Suomennos: Tarja Svensk

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика