2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (30)


№ 3 (29)


№ 2 (28)


№ 1 (27)

№ 2 ( 28 ) 2012



Miran toiminnanjohtaja Harri Niskanen: Kulttuuriseura Mira täyttää 10 vuotta

Kansainvälinen kulttuuriseura Mira ry on monimuotoinen kulttuuriareena ja yhdysside maahanmuuttajille ja suomalaisille. Mira luo edellytyksiä kulttuurien väliseen yhteistoimintaan ja edistää taidepainotteista sosiaalista seurustelua, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa eri kansallisuuksien välillä

Seura perustettiin 30.9.2002 ja rekisteröitiin 18.3.2003. Seuran hallinnoima ja ylläpitämä Monikulttuurikeskus Miratalo aloitti toimintansa 1.1.2006. Seura viettää 10-vuotisjuhlaa vuonna 2012.

Vuosi 2012 on siis kulttuuriseuran kymmenes toimintavuosi. Seura on toimintansa aikana luonut laajasti arvostetun aseman monikulttuurisena toimijana Vaasassa. Seuran monikulttuurisuustyö on saanut huomiota osakseen niin median kuin yleisönkin joukossa.

Monikulttuurikeskus Miratalo on kansainvälisen kulttuurin alueellinen toimintakeskus, joka kokoaa kulttuuritoimintoja ja kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä saman katon alle. Miratalo toimii kohtaamispaikkana kulttuurin tekijöille ja siitä nauttiville. Omien kulttuuritapahtumien lisäksi seura on vuosien varrella tuottanut useita laadukkaita kaikille avoimia monikulttuurisia yleisötilaisuuksia, konsertteja ja vuosijuhlia. Tämä toiminta tulee jatkumaan myös tulevana vuotena.

Miralla on tänään 160 varsinaista jäsentä, jotka edustavat kolmeakymmentäneljää eri kansallisuutta. Jäsenyhdistyksiä on 14, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 1 000 henkilöä. Aktiiviseen toimintaan osallistuu myös muita, kuten perheitä, sukulaisia ja tuttavia. Seurassa on edustettuna kahdeksan maahanmuuttajien perustamaa yhdistystä, mm. Venäjän kielen ja kulttuurin yhdistys Majak ry.

Erityisesti seuran monikulttuurinen ja monikielinen Teatteri Mirax on saanut paljon huomiota osakseen sekä mediassa että yleisön joukossa. Etupäässä nuorista koostuva teatteriryhmä on tehnyt laadukasta, jopa ammattilaistasoon verrattavia esityksiä ja Vaasan olosuhteissa uraauurtavia suorituksia, joita on huomioitu myös valtakunnallisesti. Teatteri Miraxin Kolobok-ryhmä on venäjää puhuvien lasten ja nuorten oma teatterikerho, joka harjoittelee ja järjestää esityksiä Miratalossa.

Mira luo edellytyksiä monimuotoisen kulttuurin tekemiseen ja edistää eri vähemmistökulttuurien taidepainotteista sosiaalista seurustelua. Seuran sosiaalinen kohtaamispaikka Café Mirage on saanut yllättävän paljon kävijöitä ja myönteistä palautetta.

Seura on viime vuosina tehnyt läheistä kulttuuriyhteistyötä Uumajassa toimivan Kulturföreningen Kretsenin kanssa. Merenkurkun kulttuurivaihtoa järjestöjen välillä tullaan lisäämään entisestään ja sitä kehitetään vakinaiseksi toiminnaksi. Yhteistyöpartnerina on Vaasan kaupunki.

Kulttuuriseura Mira osallistuu Vaasan kaupunginhallituksen asettaman maahanmuuttajaneuvoston työhön. Neuvosto on Vaasan kaupungin päättäjien neuvoa-antava toimielin. Maahanmuuttajaneuvoston tehtäviä on edistää viranomaisten ja maahanmuuttajien sekä heidän järjestöjensä välistä yhteistoimintaa sekä eri viranomaisten yhteistyötä. Lisäksi neuvostolle kuuluu tiedotus ja neuvonta.

Kulttuuriseura Mira tekee myös aloitteita ja antaa lausuntoja viranomaisille maahanmuuttajia koskevissa asioissa heidän asemansa parantamiseksi ja heidän tarvitsemiensa palvelujen kehittämiseksi.

Seuran kymmenentenä toimintavuotena Miratalon kulttuuritapahtumia ja tilaisuuksia tullaan järjestämään kuten aikaisempinakin vuosina. Tulevana vuonna toimijoita tulee olemaan enemmän ja kävijämäärä tulee kasvamaan. Vuonna 2012 tulemme entistä tarmokkaammin vahvistamaan hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja.

TUTUSTU MIRAAN JA LIITY JÄSENEKSI!

Miran kotisivut: www.mirahouse.fi
Miran videoita: www.youtube.com/user/MirahouseVaasa

Venäjännös: Lidia Popova
Kuvat: Nadezda Zhandr ja John Nasir

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика