№ 3 ( 03 ) 2010

Maahanmuuttajien neuvontapiste muuttamassa kaupungintalolle

Helsingin maahanmuuttajien neuvontapiste on siirtymässä ensi vuoden alusta lukien kaupungin keskustaan kaupungintalolle. Kaupunkilaisten yleisneuvonta eli Virka-info ja maahanmuuttajien neuvonta yhdistetään, minkä jälkeen kaupungintalon neuvonta palvelee kaikkia helsinkiläisiä, niin kanta-asukkaita kuin maahanmuuttajia.

Uudistuksen perusajatus on kaupunkilaisten neuvonnan kehittäminen siten, että se kohtaa kaikenkielisten ja taustaltaan erilaisten kaupunkilaisten tarpeet tekemättä eroa maahanmuuttajien ja muiden kaupunkilaisten välille. Tulevassa neuvontapisteessä asiakkaita palveltaisiin yli kymmenellä kielellä, kotimaisten kielten lisäksi muun muassa englanniksi, ranskaksi, venäjäksi, saksaksi, arabiaksi ja somaliksi.

Nykyisin maahanmuuttajien neuvontapiste toimii Itäkeskuksessa. Sen koko henkilökunta siirtyisi yhdistämisen myötä kaupungintalolle, jonka ala-aulaan rakennetaan neuvonnalle asiakkaiden vastaanottotilat sekä toimistotilat. Maahanmuuttajien neuvonnassa on nykyisin neljä neuvojaa, esimies sekä kaksi projektityöntekijää eli yhteensä seitsemän henkilöä.

Kaupungintalon yleisneuvonnassa Virka-infossa työskentelee tällä hetkellä neljä neuvojaa. Yhdistymisen toteuduttua kaupungintalon Virka-infossa työskentelisi 11 henkilöä, jotka yleisneuvonnan ja maahanmuuttajaneuvonnan lisäksi osallistuvat kaupungintalolle keskitettävien kaupungin kirjaamotoimintojen asiakaspalvelun hoitamiseen. Neuvonta jatkaa yhteispalveluna eli se tekee maahanmuuttajia koskevissa asioissa yhteistyötä maahanmuuttoviraston ja maistraatin kanssa.

Maahanmuuttajien neuvontapiste tulee osaksi kaupungin viestintään kuuluvan Virka-infon toimintaa, mutta maahanmuuttoneuvonnan osalta sen ohjauksesta vastaa jatkossakin henkilöstökeskuksen maahanmuutto-osasto.

Kaupungintalon neuvonnan Virka-infon käyntiosoite on joko Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13.

Lisätiedot:

Maahanmuuttoasioiden johtaja
Annika Forsander, puh. 050 533 9038

Viestintäpäällikkö
Eero Waronen, puh. 050 547 3734

Maahanmuuttotyön koordinaattori
Christina Huotari, puh. 050 542 1410

Näyttelypäällikkö
Kirsi Hasu, puh. 050 364 9559

 

Яндекс.Метрика