№ 3 ( 03 ) 2010

Lastenkulttuurikeskus Musikantit

Lastenkulttuurikeskus Musikanttien uusi lukuvuosi on perinteisesti alkanut elokuun puolivälissä. Kaikki luovan toiminnan studiot ja yleissivistävät studiot ovat jälleen täyttyneet uusista oppilaista, joiden joukossa on sekä pieniä että hieman vanhempia lapsia. Tällä hetkellä he vasta totuttelevat toimintaan, tutustuvat uusiin ystäviin ja ottavat ensiaskeleitaan tiellä luovuuden maailmaan. Vakituiset oppilaat puolestaan ovat palanneet kauan odotettujen harrastusten pariin omiin suosikkistudioihinsa, ja he ovat jo syventyneet uusien tanssien, piirustusten ja näytelmien tekemiseen. Tänä lukuvuonna keskuksessa alkoi toimia kaksi projektiryhmää: teatteri- ja tanssiryhmä. Näihin ryhmiin pääsemiseksi järjestettiin erityiset karsinnat, joiden kriteereinä oli se, että hakijoilla oli jo teatterin ja tanssin alkeiskoulutusta, sekä myös halukkuutta osallistua erilaisiin kilpailuihin ja lasten festivaaleihin sekä Suomessa että ulkomailla. Ammattilaisnäyttämöillä esiintymisiin ei enää ole kovin pitkä aika, mutta nyt he työskentelevät vielä innokkaasti uuden repertuaarin parissa pyrkien hiomaan esityksiä mahdollisimman korkeatasoisiksi.

Syyskaudella valmistellaan myös perinteisesti Uudenvuoden esityksiä, joista Lastenkulttuurikeskus Musikantit on tullut kuuluisaksi. Musikanttien kuusijuhlaan tulee katsojia Helsingin lisäksi myös muualta Suomesta: Espoosta, Vantaalta, Porvoosta, Lahdesta jne. Uudenvuoden juhlaan tulevat eri-ikäiset nuoret katsojat nauttivat satuhahmojen mielenkiintoisten seikkailujen seuraamisesta näyttämöllä ja auttavat heitä etsimään Pakkasukkoa, jonka tapaamista he odottavat kärsimättöminä. Viime vuonna Uudenvuoden näytelmän käsikirjoitus oli laadittu kaikkien tunteman Buratinon seikkailut -sadun pohjalta. Näytelmän tekemiseen osallistuivat kaikkien Lastenkulttuurikeskus Musikanttien taidetyöpajojen oppilaat keskuksen opettajien ohjauksessa. Yhdessä he jälleen kerran onnistuivat hämmästyttämään ja ilahduttamaan kaikkia vieraita, jotka olivat saapuneet juhlaan.

Seuraavan uudenvuoden näytelmän nimi ja käsikirjoitus ovat vielä salaisuuksia. Ilman mitään epäilystä voidaan kuitenkin sanoa, että myös tällä kertaa Musikantit esittävät vierailleen jotain epätavallista. Joten jos haluatte ilahduttaa lapsianne uudenvuodenaattona, lähettäkää heidät Lastenkulttuurikeskus Musikanttien Uudenvuoden kuusijuhlaan. Tietoa esityksistä tulee lähiaikoina verkkosivustolle osoitteessa www.musikantit.fi.

Parhain terveisin, Vera Lapitskaja

kulttuurintuottaja

Lastenkulttuurikeskus Musikantit

puh. +358 102 190 190

www.musikantit.fi

Kuvat Lastenkulttuurikeskus

Musikanttien arkistosta

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика