№ 7 ( 29 ) 2007

Maahanmuuttajajärjestöt tehostavat yhteistyötään

Jyväskylän seudulla toimivat maahanmuuttajien järjestöt ja muut maahanmuuttajatyötä tekevät yhteisöt ovat ryhtyneet luomaan yhteistyömallia, jonka avulla 3. sektorin oma toiminta ja yhteistyö viranomaisten kanssa tehostuisi. Järjestöt ovat kokoontuneet kaksi kertaa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen (KYT) kutsumana keskustelemaan yhteistyön tavoitteista ja toiminnan organisoimistavoista.

Ensimmäisessä tapaamisessa toukokuussa päätettiin ryhtyä valmistelemaan oman yhteistyöelimen, kattojärjestön perustamista, ja sitä varten nimettiin valmisteleva työryhmä. Kesäkuussa pidetyssä toisessa tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti työryhmän esitysten pohjalta. Erityisesti keskustelua herätti kysymys siitä, perustetaanko kattojärjestö, jossa voivat olla jäseninä sekä järjestöt että yksityiset henkilöt vai kattoliitto, jossa varsinaisia jäseniä olisivat järjestöt. Kattoliitoon voisi kuitenkin liittyä kuka tahansa kannattajajäsenenä. Molemmat mallit saivat kannatusta. Työryhmä jatkaa työtään ja valmistelee kaksi vaihtoehtoista sääntömallia. Niistä keskustellaan seuraavassa tapaamisessa, joka on lokakuun 2. päivänä klo 17.00. Siihen ovat kaikki maahanmuuttajatyötä tekevät yhteisöt tervetulleita.

Monikulttuurisuuskeskukselle haetaan RAY:n rahoitusta

Kevään aikana on monissa työryhmissä ideoitu uudenlaista toimintakeskusta, jossa monenlainen monikulttuurisuutta edustava toiminta ja toimijat voisivat kohdata ja yhdistää voimansa. On puhuttu monikulttuurisuustalosta, kumppanuustalosta, Ameeba-hankeesta ja viimeksi Monikulttuurikeskus Pointista.  Oli nimi mikä tahansa, tällainen keskus tarjoaisi puitteet erilaiseen harrastustoimintaan, oman osaamiseen esilletuomiseen, toimisi kohtaamispaikkana ja olisi myös tukea, ohjausta ja neuvontaa tarjoava palvelukeskus. Tämä kaikki tapahtuisi monikulttuurisuutta sekä eri etnisten ryhmien ja valtaväestön vuorovaikutusta edistävässä hengessä.

Vaikka valmistelutyössä on Jyväskylän kaupungin panos ollut keskeinen, hanke tarvitsee toteutukseen ulkopuolista rahoitusta. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT) on ryhtynyt hankkeen hallinnoijaksi ja on hakenut Raha-automaattiyhdistykseltä projektirahoitusta vuodesta 2008 eteenpäin kolmeksi vuodeksi. Päätöstä odotetaan tämän vuoden lopussa.

Antero Mikonranta
Keski-Suomen Yhteisöjen tuki

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика