№ 7 ( 29 ) 2007

Avaimia onnistumiseen Jyvälästä

Maaliskuussa 2007 aloitti toimintansa maahanmuuttajanuorille suunnattu Avaimet onnistumiseen -projekti. Tavoitteena on kehittää toiminnallisen ohjaustyön mallia nuorille aikuisille maahanmuuttajille.

”Projektissa järjestetään vapaa-ajan toimintaa, vahvistetaan sosiaalisia taitoja, tuetaan suomen kielen oppimista ja työelämään tai opintoihin siirtymistä. Projektin toiminta on suunnattu nuorille aikuisille maahanmuuttajille sekä suomalaisille nuorille (17–30–vuotiaille)”, kertoo projektin koordinaattori Anni Viinikainen.

Tämän kevään aikana on lähdetty luomaan verkostoja, kartoitettu maahanmuuttajatyön kenttää ja toimijoita Jyväskylässä.

”Projektissa painotamme toiminnallisuutta ja yhteistyön tärkeyttä. Pyrimmekin tiiviiseen dialogiin muiden Jyvässeudun maahanmuuttajatyötä tekevien tahojen kanssa. Olemme osallistuneet erilaisiin maahanmuuttajatyön foorumeihin, koulutuksiin sekä tapaamisiin ja vierailleet tiedottamassa Avaimet onnistumiseen -projektista mm. oppilaitoksissa. Projektissa on myös mahdollisuus suorittaa oppilaitosten harjoittelu- tai työoppimisjaksoja, työelämävalmennusta tai työharjoittelua”, kertoo Viinikainen.

Ryhmätoimintaa on myös aloiteltu kevään aikana. ”Keskiviikkoisin järjestämme ryhmätoimintaa ja kesäkuun alusta alkoivat naisten ohjatut uintitunnit. Syksyn toimintaa ollaan parhaillaan suunnittelemassa. Keskiviikon ryhmätoiminta ja uinti jatkuvat todennäköisesti myös syksyllä. Näiden lisäksi ryhmä- sekä yksilöohjausta kehitetään. Keskiviikon ryhmätoiminta ja uintitunnit ovat avointa toimintaa, joihin pääsee mukaan ottamalla yhteyttä meihin. Kesäsuunnitelmissa on tehdä retkiä ja tutustumismatkoja lähiympäristöön. Tähän mennessä olemme vierailleet mm. Tourujoen luontopolulla, Keski-Suomen Ilmailumuseossa, Lähimmäisen kammarissa, Muuramen Saunakylässä jne. Ideoita toimintaan sekä yhteistyöhön otetaan mielellään vastaan”, täsmentää Anni.

Projekti on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama ja sitä hallinnoi Jyvälän Nuoret ry.Avaimet onnistumiseen –projekti toivottaa aurinkoista kesää ja toivottaa Mosaiikin lukijat mukaan toimintaamme!!!

Yhteystiedot:
Avaimet onnistumiseen –projekti
Projektikoordinaattori Anni Viinikainen
Puh. 040 579 3801
anni.viinikainen@jyvala.fi
www.jyvala.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика