2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 11 (33)


№ 10 (32)


№ 9 (31)


№ 8 (30)


№ 7 (29)


№ 5-6 (27-28)


№ 4 (26)


№ 3 (25)


№ 2 (24)

№ 9 ( 31 ) 2007

Tervehdys, rakkaat lukijat!

Syksy ei ole kaikkein iloisin vuodenaika. Pimeä tulee aikaisin, on kylmä ja sitten vielä tämä ikävä, ikkunaan rummuttava sade. Turhaan eivät lääkärit suosittele käyttämään syksyisin vitamiineja. Niiden pitäisi auttaa elimistöä selviämään väsymyksestä ja joskus myös masennuksesta.

Mutta neuvot ovat neuvoja, elämä on jotain aivan muuta. Ja tässä todellisessa elämässä on ongelmia, ongelmia ja ongelmia... Mikä avuksi?

Ainakaan ei saa vaipua epätoivoon. Pitää muistaa, että ongelmista selviää helpommin, jos analysoi ”ongelmavyyhteä” ja jakaa sen erillisiin osasiin. Kaikki ongelmat ratkeavat vaiheittain. Usein meille vain tapahtuu epämiellyttäviä asioita, jotka menevät jonkun ajan kuluttua itsestään ohi.

Neuvominen on tietysti helppoa, mutta mitä tehdä, kun on mieli maassa? Yrittäkää kohentaa mielialaa. Se ei ole vaikeaa, se ei maksa paljoa, ja mikä tärkeintä, se tuo aina mukanaan positiivisia tunteita. On olemassa vaikka kuinka paljon tapoja kohentaa alakuloista mieltä, tässä niistä muutama:

- vuokraa uusi video
- vaihda huonekalujen järjestystä
- voimistele
- käy konsertissa
- syö leivos
- kirjoita kirjeitä
- käy kylässä ystävien luona
- osta uusi lehti
- kuljeskele kaupoissa ja sovita kaikkea, mistä pidät
- tee jotain ihanaa syötävää, esimerkiksi banaania suklaakastikkeessa:

Kahteen annokseen tarvitaan:
2 banaania, 2 tlk sitruunamehua,
1 rlk appelsiinimehua, 2 rlk hunajaa,
1 rlk rusinoita, 1 rlk rommia,
25 gr suklaata, ½ juomalasillista kermaa,
1 rlk murskattuja saksanpähkinöitä.

Leikkaa banaani viipaleiksi ja jaa annosastioihin. Sekoita sitruuna- ja appelsiinimehu hunajaan ja valele banaanit seoksella. Lisää rommilla kostutetut rusinat. Viimeistele annos kermavaahdolla, johon on sekoitettu raastettu suklaa. Ripottele päälle murskattua saksanpähkinää.

No, miltä vaikuttaa? Entä jos vielä lisätään ohuet kahvikupit, joissa on tuoksuvaa kahvia, hienostunut kermakko, jossa on tuoretta kermaa ja pitsireunaiset lautasliinat...
Jos tämän herkun jälkeen mielialasi ei ole kohonnut taivaisiin, niin... Niin tulkaa käymään Mosaiikin toimituksessa, yritetään yhdessä keksiä jotakin.

Kunnioittavasti,
Mosaiikki-lehden päätoimittaja
Tatjana Doultseva ja toimituksen innokas porukka

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика