2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (09)


№ 3 (08)


№ 2 (07)


№ 1 (06)

№ 3 ( 08 ) 2013



Pietarin Eremitaasin orkesteri Kulttuuritalo Virrassa

Taiteellinen johtaja & kapellimestari – maestro Fabio Mastrangelo

Marraskuun toinen päivä Pietarin Eremitaasin orkesteri saapuu Imatralle konsertoimaan ensimmäistä kertaa suomalaiselle yleisölle Kulttuuritalo Virran Karelia-saliin. Kapellimestarina ja taiteellisena johtajana orkesterilla on italialaissyntyinen maestro Fabio Mastrangelo.

Useita pianokilpailuja voittanut kapellimestari Fabio Mastrangelon ura vei hänet Italiasta merten taa, jossa hän toimi useita vuosia Torontossa mm. Toronton kamarijousiorkesterin johtajana. Venäjälle hänen ura vei hänet vuonna 1999, jossa hän heti siirtyi johtamaan Pietarin huippuorkestereita, vakiintuen kuitenkin nyt Eremitaasin orkesteriin.

Solistina konsertissa Mari Palo

Solistina konsertissa on kotimainen sopraano Mari Palo. Ensimmäisessä Merikanto -laulukilpailussa toiselta sijalta suomalaisten sydämiin ponnistanut Palo on tullut tutuksi viime vuosina Suomen kansallisoopperasta sekä Savonlinnan oopperajuhlilta.

Valtiollisen Eremitaasin orkesterin perusti vuonna 1989 Neuvostoliiton Kansantaiteilijaksi valittu, palkittu professori ja kapellimestari Soulius Sondeckis. Orkesterin jäsenet ovat löytyneet Leningradin konservatorion opiskelijoista koko sen olemassa olon ajan. Lahjakkaat kasvatit ovat saaneet vahvoja taiteellisia johtajia, joka on tehnyt orkesterista sekä sen soittajista yhtenäisen ja monipuolisen sekä yhden maan parhaista kamariorkestereista.

Helmikuun 14. päivä 1994 orkesteri sai ainutlaatuisen aseman Valtiollisena Eremitaasin orkesterina. Orkesteri on konsertoinut 2500 kertaa ympäri maailmaa, levyttänyt yli 30 CD-levyä sekä esiintynyt lukuisten kuuluisien solistien kanssa, joiden maineikkaaseen joukkoon Mari Palo liittyy.

Repertuaariltaan orkesterin ohjelmisto on laaja. Se soittaa barokkia, venäläistä sinfonista musiikkia, jazzia, sekä menestyshittejä. Marraskuussa kuultavassa konsertissa ohjelmisto on keskittynyt elokuva- ja musikaalimusiikkiin.

Kulttuuritalo Virran syksyn ohjelmisto on rikas ja monipuolinen. Eremitaasin orkesterin vierailun lisäksi luvassa on jokaiselle jotain, perheen pienimpiä unohtamatta. Katri Helena saapuu marraskuun 23. päivä yhtyeineen konsertoimaan. Edellisenä päivänä 22.11. Karelia-salin täyttää kotimaisen a capella -laulun menestystähti Club for Five. 40-vuotisjuhlakonsertteja nähdään syksyn aikana kaksikin, Maarit Hurmerinta esiintyy 1.11. ja Imatra Big Band 20.11. Antti Rissasen johtamana. Imatra Big Bandin solisteina ovat Johanna Försti ja Sami Saari. Marraskuun lopussa 30.11. Karelia-salin valtaa Ti-Ti Nalle -konsertti Nalletalon arvoitus. Vuoden vaihteessa saadaan nauttia vielä Tsaikovskista vuoden ensimmäisenä kahtena päivänä, eli 1.1. ja 2.1.2014 kun St. Petersburg Ballet Theatre esittää Pähkinänsärkijä-baletin.

Tervetuloa kulttuuritalo virtaan!

Katri Storhammar,
vs. viestintä- ja markkinointipäällikkö
Imatran kaupunki

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика