2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (09)


№ 3 (08)


№ 2 (07)


№ 1 (06)

№ 2 ( 07 ) 2013



Mosaiikki Etelä–Karjalan toimitukselta

Hyvät lukijat!

Vaikka olemme valitelleet pitkään jatkuneesta kylmästä ilmasta, niin toivomme kesä kuitenkin tulevan tännekin ja ilahduttavan meitä lämmöllään ja auringollaan! Ei se voi karatakaan minnekään, sellaiset ovat luonnonlait. Sitten voimmekin viettää enemmän aikaa raittiissa ilmassa, kuljeskella kaupungin kaduilla ja osallistua kesän ulkoilmatapahtumiin. Ja niitähän on paljon! Listalla ensimmäisenä on jo perinteeksi muodostunut kansainvälinen Mustan ja valkoisen teatterifestivaali, joka täyttää nyt 10 vuotta. Katsojia odottaa ainutlaatuinen ohjelma. Ikävä kyllä lehtemme ilmestymishetkellä festivaali on jo mennyt, ja me kerromme siitä vasta jälkikäteen.

Joskus jotkin mielenkiintoiset tapahtumat menevät ohi huomaamatta, tai me jätämme ne väliin, ja joudumme sitten ”esittelemään” ne menneessä aikamuodossa. Mutta toivottavasti kertomuksemme kiinnostavat lukijoita, ja seuraavalla kerralla tai seuraavana vuonna tekin otatte niihin osaa!

Tähän liittyen haluaisin mainita ensimmäistä kertaa Imatralla pidetyn Elävä kirja -nimisen tapahtuman, joka liittyi Rasisminvastaiseen viikkoon ja Tasa-arvon päivään. Tapahtumalle suunnitellaan jatkoa. Kesälläkin meitä odottaa uusi ja mielenkiintoinen tapahtuma nimeltään Taidekoski. Halukkaat voivat ottaa siihen osaa ja kilpailla palkinnoista, muut voivat olla ihan vain katsojina. Juttua molemmista tapahtumista tässä lehdessä. Kesänumerossamme olemme myös kertoneet suomalaisesta aikuisväestön opetusjärjestelmästä, jota te, lukijamme, voitte käyttää hyväksenne seuraavana lukuvuonna. Varsinkin, kun maahanmuuttajat saavat kurssimaksuista 50 % alennuksen.

Haluaisin toivottaa kaikille lukijoillemme lämmintä kesää, aktiivista lomaa sekä paljon mielenkiintoisia kokemuksia!

Svetlana Ranta, Mosaiikki–Etelä-Karjala
-lehden toimittaja-koordinaattori

Käännös: Tiia Moilanen

 

Яндекс.Метрика