№ 4 ( 66 ) 2011

Kolmas Russkii Mir opetusluokka on avattu Itä-Suomessa

Toukokuun 19. päivänä vietettiin Itä-Suomen suomalais-venäläisessä koulussa Imatralla Russki Mir (Venäläinen maailma) opetusluokan juhlallisia avajaisia. Avajaisseremoniaan osallistuivat Imatran kaupunginjohtaja P. Lintunen, kansanedustaja J. Kärnä, Russkii Mir -säätiön Pietarin osaston johtaja O. Mukovski, Imatran kaupungin opetushallinnon edustajia, alueen koulujen opettajia sekä venäläisiä vieraita Pietarin ja Leningradin alueen oppilaitoksista.

Itä-Suomen koulu, joka toimii Lappeenrannassa, Joensuussa ja Imatralla, on suurin tämän alueen oppilaitos, jossa venäjää opiskelee yli 500 koululaista ja lukiolaista, ja oppilaiden lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

Tervehdyspuheessaan O. Mukovski korosti, että tämä on jo kolmas Russki Mir -säätiön Itä-Suomessa avaama opetusluokka viimeisten puolentoista vuoden aikana, ja se heijastaa sitä suurta kiinnostusta, jota Itä-Suomen alueen asukkaat osoittavat venäjän kielen ja kulttuurin opiskelua kohtaan.

Koulun johtaja Petri Kyyrä totesi, että sen jälkeen kun Itä-Suomen koulun Lappeenrannan ja Joensuun osastoihin avattiin vastaavia opetusluokkia, on kouluun pyrkijöiden määrä kasvanut huomattavasti. Tulevana lukuvuonna kaikissa kolmessa kaupungissa otetaan ensimmäistä kertaa oppilaita peruskoulun ensimmäiselle luokalle, jolla venäjän kieltä opiskellaan syventävästi.

Imatran kaupunginjohtaja P. Lintunen kiitti paikallisviranomaisten puolesta Russki Mir -säätiötä määrätietoisesta ja hellittämättömästä työstä venäjän kielen aseman edistämiseksi Itä-Suomessa. Hän totesi, että hyvä venäjän kielen taito avaa imatralaisille ja muualta tuleville nuorille uusia mahdollisuuksia kehittyä sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti, se houkuttelee alueelle venäläisiä ja ulkomaisia turisteja ja tieteen ja kulttuurin edustajia sekä edistää investointeja.

Uusi opetusluokka sai Russki Mir -säätiöltä lahjaksi monenlaisia kirjoja, kuten oppikirjoja, sanakirjoja, venäjänkielistä erityisalojen kirjallisuutta ja kaunokirjallisuutta sekä nykyaikaiset multimedialaitteet. Russki Mir opetusluokasta tulee venäjän kielen opetuksen keskus ei vain Itä-Suomen koulun tarpeita varten, vaan myös muille venäjän kielen opettajille ja opetuksen järjestäjille.

Teksti ja kuvat: www.russkiymir.ru/russkiymir/ru/news/fund/news0611.html

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика