2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (09)


№ 3 (08)


№ 2 (07)


№ 1 (06)

№ 1 ( 06 ) 2013



Kirjasto täynnä elämää

Imatran kaupunginkirjasto palvelee asiakkaitaan kolmessa toimipisteessä. Pääkirjasto toimii Mansikkalassa Kulttuuritalo Virrassa sekä Rajapatsaan ja Vuoksenniskan lähikirjastot viihtyisissä tiloissa keskellä oman kaupunginosansa asutusta. Kirjaston suosituin palvelu on edelleen painetun aineiston lainaaminen, kirjoista ja lehdistä etsitään oppia, iloa sekä ajankulua. Painetut materiaalit ovat vain osa muuttuvaa kokoelmaa. Sähköisiä lehtiä ja muuta aineistoa on ollut pienimuotoisesti käytössä jo useita vuosia. Koneille ladattavan ja virtuaalisesti käytettävän aineiston läpimurto on kuitenkin jo lähellä, mikä muuttaa myös kirjaston käyttötapoja.

Henkilökunnan osaamista ja asiantuntemusta tarvitaan painetun sekä sähköisen kokoelman käytössä. Tiedonhaut, neuvonta ja lainaus ovat vain osa tarjolla olevia palveluja. Palveluihin kuuluvat yhtä lailla nettikoneiden käyttö, lehtilukusali, digitointipajan laitteet, kopiointimahdollisuus, vuokrattavat kokous- ja työtilat, musiikin kuuntelu, soittohuoneen ja sähköpianon käyttö, lautapelien pelaaminen, sukututkimuksen harrastaminen ja kotiseutukokoelman käyttö, satutuokioihin ja tapahtumiin osallistuminen, näyttelyihin tutustuminen sekä muu ajanvietto ja ihmisten tapaaminen viihtyisissä tiloissa.

Asiakkaat viihtyvät hyvin Imatran kirjastoissa. Vuosittain käyntejä on noin 200 000 ja lainoja noin 400 000. Kirjaston verkkopalvelussa http://priima.imatra.fi käydään suunnilleen yhtä usein hakemassa tietoa kokoelmista ja uusimassa omia lainoja.

Näyttelyt ja asiakastapahtumat tuovat kirjastoon monenlaista vaihtelua. Viime syksynä perinteisimmät tapahtumat, kirjailijamatineat, kokosivat ennätysyleisön. Leena Lehtolaista ja Virpi Hämeen-Anttilaa kuulemaan kokoontui yhteensä 160 henkeä. Paikallisten maailmanmatkaajien, Anu Tähtisen ja Petri Rahkosen, luentokin kiinnosti n. 50 henkeä. Taideviikolla järjestettyyn yökirjastoon suuntasi parisataa ihmistä. Lukuisiin näyttelyihin tutustujia ei ole edes yritetty laskea.

Tärkeimpiä tapahtumia ovat lasten tapahtumat. Viimekin syksynä kaupungin esikoululaiset ja ykkösluokkalaiset ovat vierailleet kirjastossa tapaamassa Kirjastokoira Kirjavaista ja innostumassa lukemisesta. Kirjastokoira Kirjavainen on kirjaston oma maskotti, joka osaa soittaa kitaraa, laulaa mielellään ja viihtyy erityisesti lasten parissa. Pelastakaa Lapset ry palkitsi kaupunginkirjaston lastenosaston viime syksynä Vuoden lapsellisin teko -kunniakirjalla.

Toivottavasti sinäkin löydät jotain hyvää kirjastosta!

Teksti: Marja Huuhtanen,

kirjastonjohtaja
Imatran kaupunginkirjasto

Kuva: Svetlana Ranta
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика