2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 7 (15)


№ 6 (14)


№ 5 (13)


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 1 ( 09 ) 2008

Mosaiikin lukijat kertovat:

Irma Rytkönen, koulunkäynninohjaaja

Mosaiikki-Vaasa -lehti ilmestyi Vaasaan viime vuonna ja se on jättänyt hyvän vaikutelman. Minä olen lukenut kaikki numerot ja minun mielestäni tärkeintä artikkeleiden sisällössä on se, että ne tarjoavat lukijoille apua löytää itsensä uudessa ja joskus vieraassa maassa, jonka mentaliteetti eroaa slaavilaisesta, afrikkalaisesta ja aasialaisesta. Lehden tekijöiden päämääränä on ollut lähentää eri kulttuureja, joiden edustajia asuu Suomessa. Mosaiikki-lehdessä on paljon kiinnostavia ja hyödyllisiä artikkeleita, joista maahanmuuttajat voivat saada omalla äidinkielellään tietoa, jos he haluavat jatkaa opiskelua, löytää työpaikan tai oppia jotain uutta. Lehdessä on todella paljon materiaalia, joka motivoi menemään eteenpäin ja etsimään omaa paikkaa uudessa kotimaassa. Siinä kerrotaan kiinnostavalla tavalla kokemuksista maahanmuuttajatyöstä, varsinkin nuorisotyöstä. Me kaikki tiedämme, millaisia vaikeuksia nuorille tuottaa kotoutuminen uuteen maahan ja uuteen ympäristöön ilman kielitaitoa. Sen lisäksi Mosaiikin artikkeleita on mahdollista käyttää oppimateriaalina suomen kielen opetuksessa.

Minä toivon tietenkin, että Mosaiikki-Vaasa -lehti saisi lisää rahoitusta. Olisi hyvä, jos lehteen tulisi värikkäämmät lasten sivut ja enemmän tietopuolisia artikkeleita, ja jos kielien lukumäärää voisi lisätä.

Minä kyllä ymmärrän, että halutahan voi, mutta se onnistuu vain, jos lehden olemassaolo jatkuu myös tulevaisuudessa. Kaikille Mosaiikin tekijöille haluan sanoa kiitoksia – ja niin kuin venäjäksi sanotaan, jatkakaa samaan malliin!

Saara Ekström 23 v., sosionomiopiskelija

Olen aina ollut kiinnostunut maahanmuuttajatyöstä ja tutustuin Mosaiikki-Vaasa -lehteen Vaasan kaupunginkirjastossa, kun etsin tietoa työharjoitteluani varten. Mielestäni lehti on mielenkiintoinen ja siitä löytää hyviä artikkeleita maahanmuuttajista ja heidän elämästään. Toivoisin lehteen enemmän Vaasaa käsitteleviä sivuja ja tietoa eri kulttuureista.

Dao Bui 35 v., lähihoitajaopiskelija

Olen lähtöisin Vietnamista ja asunut Suomessa viisitoista vuotta. Opiskelen lähihoitajaksi Vaasan ammattiopistossa. Tutustuin Mosaiikki-Vaasa -lehteen työharjoittelupaikassani Vöyrinkaupungin koulun maahanmuuttajien opetuksessa.
Lehti oli minusta mielenkiintoinen. Sain tietoa palveluista ja harrastuksista. Jotkut kertoivat omista kokemuksistaan ja niistä sain lohdutusta, kun vertasin omiin kokemuksiini.

Toivon lehteen enemmän tietoa ja taustaa eri kulttuureista – varsinkin Aasian maista. Ja myös lisää kertomuksia siitä, kuinka ihmiset ovat sopeutuneet Suomeen ja selvinneet vaikeuksista.

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика