2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 7 (15)


№ 6 (14)


№ 5 (13)


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 4 ( 12 ) 2008

Kuka, jos emme me?

Tervehdys, rakkaat ystävät! Kuten vanhassa venäläisessä anekdootissa sanotaan, niin minulla on teille kaksi uutista: huono ja hyvä. Aloitan, niin kuin tapana on, huonoista uutisista.

Suureksi mielipahaksemme Mosaiikki-lehden jatkorahoitus Vaasassa on yhä ratkaisematta. Kaupungin johto ei ole toistaiseksi pystynyt myöntämään meille rahallista tukea, vaikka onkin tunnustanut, että lehden toiminta on tarpeellista ja hyödyllistä. Siispä työtä pitää tehdä, kuten sanotaan, pelkän innostuksen varassa. Ellei Raha-automaattiyhdistyksen tukea olisi, meidän pitäisi lopettaa Mosaiikkimme ilmestyminen kokonaan...

Varojen puutteessa meidän piti väliaikaisesti lopettaa artikkelien kääntäminen muille kielille paitsi venäjäksi. Te, rakkaat lukijat, tiedätte, kuinka monikansallinen ja monikielinen kaupunki Vaasa on! Haluaisimme kovasti tarjota tarpeellista tietoa ei vain venäjänkielisille maahanmuuttajille, vaan myös muille ryhmille – valitettavasti se on toistaiseksi mahdotonta. Meillä ei ole varaa maksaa kääntäjien työstä. Kyse on suhteellisen pienestä summasta, noin 300–500 €:sta kuukaudessa, mutta rahaa meillä ei yksinkertaisesti ole. Tällä hetkellä. Sen vuoksi tämä numero ilmestyy vain venäjän ja suomen kielellä – pyydän sitä anteeksi niiltä, jotka ovat tottuneet lukemaan Mosaiikkia farsin kielellä. Voin vain luvata, että heti kun rahoituskysymys ratkeaa, jatkamme heti lehden toimittamista monikielisenä.

Minun pitää myös pyytää anteeksi lukijoiltamme, jotka asuvat kaukana keskustasta olevilla alueilla, sekä myös VAKK:n opiskelijoilta: koska meillä ei ole rahaa myöskään bensiiniin (eikä lehden jakelua oikein huvittaisi maksaa omasta taskusta), pitää Mosaiikin jakelu suorittaa jalkaisin tai polkupyörällä. Jakeluun menee aikaa, mutta me pyrimme järjestämään sen mahdollisimman pikaisesti.

Entä ne hyvät uutiset? - te varmaan kysytte. Hyvä uutinen on se, että me emme luovuta. Me Mosaiikki-lehden työntekijät olemme varmoja siitä, että emme tee vain mielenkiintoista, vaan myös hyödyllistä työtä. Olemme vakuuttuneita siitä, että lehti on teille lukijoille tarpeellinen - sekä suomalaisille että maahanmuuttajille. Ja olemme varmoja siitä, että ennemmin tai myöhemmin tilanne muuttuu.

Me tarvitsemme teidän apuanne. Tällä hetkellä keräämme allekirjoituksia Vaasan kaupungin johdolle tehtävään vetoomukseen, jotta Mosaiikki-lehdelle myönnettäisiin tarpeellinen rahoitus. Jos lehden kohtalo ei ole teille yhdentekevä, niin pyydämme teitä tukemaan meitä! Lehden päätoimittajaan voitte ottaa yhteyttä joko puhelimitse 045 6331903 tai sähköpostilla svsivil@suomi24.fi Kuka, jos emme me?

Svetlana Sivil
Mosaiikki-lehden päätoimittaja Vaasassa
puh. 045 6331903

Voitte lähettää kirjeitä, kysymyksiä ja mielipiteitä osoitteeseen: Korsholmanpuistikko 10 B 17, 65100 Vaasa, tai sähköpostitse: svsivil@suomi24.fi miri.asi@hotmail.com

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика