2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 7 (15)


№ 6 (14)


№ 5 (13)


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 3 ( 11 ) 2008

Kenelle me teemme tätä?

Tiedättekö, mitä tajusin äskettäin? Mehän olemme olleet yhdessä teidän kanssanne jo yli vuoden, ajatella! Onko vuosi paljon vai vähän?

Toisaalta se on vähän. Vuosi on vierähtänyt niin nopeasti! Vielä haluttaisi tehdä niin paljon, paljon on sanomatta, ideoita, ajatuksia ja sanoja on niin paljon! Toisaalta kokonainen vuosi on kulunut. Eihän se vähän ole, eikö niin? Vuoden aikana olemme ehtineet tehdä paljon ja ehtineet tehdä sen, mikä on tärkeintä: Mosaiikki-lehdestä on tullut monille Vaasan asukkaille tarpeellinen ja hyödyllinen. Lehdestä on tullut todellinen ystävä, jota odotetaan, josta iloitaan, jolta saadaan neuvoja. Mistä minä sen tiedän? Teiltä, meidän lukijoiltamme.

Sanon usein, että Mosaiikki on minun harrastukseni. Se ei ole ihan totta, koska Mosaiikki on osa elämääni, osa, jonka olen valmis jakamaan kanssanne. Luulenpa, että kaikki, jotka tekevät lehteä Jyväskylässä ja Vaasassa, ovat valmiita allekirjoittamaan nämä sanat. Ihan totta, joka kerran kun otan käsiini uunituoreen, herkullisen tuoksuisen lehden numeron, tunnen suurta ylpeyttä: ohoh, me tehdään hyvää juttua - ja tarpeellista!

Kuitenkaan lehti ei voi elää ilman lukijoita. Ilman teitä. Minulle kaikkein ihaninta tässä työssä on se, kun lukijat soittavat tai kirjoittavat toimitukseen ja kysyvät jotakin, kertovat mitä heillä on sydämellään tai vain kiittävät meitä siitä, mitä me teemme; kun ihmiset - suomalaiset ja maahanmuuttajat - tulevat kadulla luokseni ja kysyvät: oletteko te Mosaiikista? Se on hyvä lehti! Vielä parempi on, jos me voimme auttaa lukijoita. Olkoon että apu ei aina ole konkreettista, mutta se, että on mahdollisuus kysyä tai kertoa omista ongelmista, ei myöskään ole vähän! Siispä: soittakaaa, kirjoittakaa, kysykää. Tämä on teidän lehtenne.

Rakkaat ystävät! Meille, Mosaiikki-Vaasan tekijöille, on teidän apunne ja tukenne äärimmäisen tarpeellista! Lehti elää nyt vaikeita aikoja. Rahoitus, jonka saimme viime vuonna Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahastolta, on päättynyt ja uudesta rahoituksesta ei vielä ole tietoa. Kiitos Raha-automaattiyhdistykselle, jonka rahoitus mahdollistaa lehden painamisen ja pienen korvauksen maksamisen päätoimittajalle! Käymme parhaillaan neuvotteluja Vaasan kaupunginhallituksen kanssa ja meille on luvattu tukea, mutta tällä hetkellä teemme Mosaiikki-Vaasa –lehteä pelkän innostuksen varassa, kuten sanonta kuuluu, koska tämä projekti on meille rakas ja mielenkiintoinen ja koska se on teille, meidän lukijoillemme, tarpeellinen.

Onhan se tarpeellinen, eikö niin? Nyt lehden kohtalo voi riippua teistä. Olkaa hyvät ja kirjoittakaa meille, mitä te ajattelette Mosaiikki-Vaasasta, miksi se on teille tärkeä, miksi on tarpeen, että lehden ilmestyminen jatkuisi. Kirjoittakaa meille! Mielipiteenne ovat meille tärkeitä!

Uusiin tapaamisiin, rakkaat ystävät! Toivotamme teille mukavaa kesää ja aurinkoisia päiviä! Toivomme, että elämänne mosaiikissa vallitsevat kirkkaat ja lämpimät värit!

Svetlana Sivil ja
Mosaiikki-Vaasa -lehden toimitus
puh. 045-6331903

Kirjeitä voi lähettää osoitteeseen
Korsholmanpuistikko 10 B 17, 65100 Vaasa
svsivil@suomi24.fi ja miri.asi@hotmail.com

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика