№ 1 ( 23 ) 2016



Mosaiikki-Savon toimitukselta

Terveellistä ja sosiaalista vuoden alkua!

Suomessa ollaan toteuttamassa laajaa sote-uudistusta, jossa pyritään kaventamaan ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantamaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitsemään kustannuksia. Samanaikaisesti sote-järjestöjen rooli on yhä suurempi ihmisten hyvinvoinnin turvaamisessa. Järjestöjen toiminta on usein sellaista jota julkinen sektori ei pysty tarjoamaan. Kuntien rahojen vähetessä on järjestöjen merkitys entisestään lisääntynyt. Merkittävä osa sote-järjestöjen toiminnasta tapahtuu paikallisyhdistyksissä. Yhdistykset järjestävät erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille monipuolista toimintaa esimerkiksi matkoja, retkiä, kulttuuriharrastuksia, tapahtumia sekä liikuntaryhmiä ja -kerhoja.

Millaista toimintaa on kuopiolaisilla sosiaali- ja terveysalan järjestöillä? Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri aloitti 1. helmikuuta 2016 ESR-hankkeen, jossa esitellään kuopiolaisten sote-järjestöjen palveluja venäjän kielellä. Vuoden aikana järjestöistä ja terveysasioista kerrotaan kuudessa terveysillassa sekä neljässä erillisessä esitteessä, joita jaetaan jokaisen tämän vuoden Mosaiikki-Savo-lehden liitteenä. Ensimmäisessä esitteessä tutustutaan kuopiolaisiin kansanterveysjärjestöihin. Toivottavasti sen sisältö tarjoaa teille uutta ja hyödyllistä tietoa sekä intoa lähteä mukaan järjestöjen toimintaan.

Lehden ilmestyessä Kuopiossa on käynnissä venäläisen kulttuurin viikko. Ohjelmassa on mm. venäläinen tapakulttuuri-ilta ja tutustumiskierros ortodoksiseen kirkkomuseo RIISAan, joista voitte lukea lisää lehdestä. Kulttuuriviikon koko ohjelma löytyy sivulta www.venajaseura.com/kuopio.venajaviikko. Tavataan siellä!

Tässä numerossa tutustumme myös uuteen Tallinna-kauppaan ja otamme harppauksen kesään ja kerromme kasvimaapalstaviljelyksestä.

 

Antoisia lukuhetkiä toivottaen, Tiina Ynnilä
Mosaiikki Savo -lehden toimittaja-koordinaattori
tiina.ynnila@venajaseura.com
puh. 040 064 0526

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика