№ 1 ( 23 ) 2016



ESR-hanke 1.2.–31.12.2016

Sote-järjestöjen palvelut tutuksi venäjänkielisille maahanmuuttajille

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri toteuttaa vuonna 2016 Kuopiossa hankkeen, jossa kaupungissa asuville venäjänkielisille maahanmuuttajille esitellään kuopiolaisia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja niiden palveluja sekä välitetään terveyteen liittyvää tietoa. Hanke on venäjänkielinen.

Osana hanketta Kuopiossa järjestetään vuoden aikana kuusi venäjänkielistä terveysiltaa, joissa terveysasioiden lisäksi kerrotaan alan paikallisista järjestöistä. Teemoina ovat esim. allergiat, astmat, erityisruokavaliot, syövät, sydänsairaudet, diabetes, mielenterveys jne. Terveysiltojen paikat vaihtelevat.

Lisäksi hankkeessa valmistetaan neljä erilaista esitettä, joissa esitellään kuopiolaisten sote-järjestöjen palveluja ja toimintaa. Ensimmäinen esite esittelee kansanterveysjärjestöjä, toinen – vammaisjärjestöjä, kolmas – lastensuojelu- ja nuorisokasvatusjärjestöjä ja neljäs – päihde- ja vanhusjärjestöjä sekä sote-alan työllistymismahdollisuuksia. Esitteitä jaetaan mm. Mosaiikki-Savo -lehtien liitteenä.

Hanke on osa Kansalaistoimijalähtöisten kokeiluhankkeiden rahoitus Kuopiossa -hankekokonaisuutta. Sitä rahoittavat ELY-keskus, Kuopion kaupunki ja Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri.

Kevään 2016 terveysillat:

  • 16.3. klo 18.15 Monikulttuurikeskus Kompassilla (Hapelähteenkatu 33), teemana allergiat, astmat ja erityisruokavaliot.
  • 13.4. klo 17.30 Pohjois-Savon syöpäyhdistyksen tiloissa (Kuninkaankatu 23), teemana syövät ja niiden ennaltaehkäisy.
  • 11.5. klo 17.30 SPR:n tiloissa (Puijonkatu 9), teemana tapaturmat ja ensiapu.

Terveysiltojen puheenvuorot tulkataan suomesta venäjäksi. Niissä on leikkinurkka lapsille ja kahvitarjoilu. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Teksti: Tiina Ynnilä

Venäjännös: Zinaida Khodueva

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика