№ 3-4 ( 125-126 ) 2017

TULE MUKAAN JUHLISTAMAAN
KESKISUOMALAISTA KANSALAISTOIMINTAA!

Kortit

Suomi100 -juhlavuosi on myös kansalaistoiminnan ja vapaaehtoistyön juhlaa. Vapaaehtoisilla, yhdistyksillä ja järjestöillä on ollut merkittävä rooli Suomen historiassa, ja saamme olla yhdessä rakentamassa tulevaisuuden Suomea. Tämän kunniaksi kutsumme kaikkia keskisuomalaisia yhdistyksiä, järjestöjä ja seuroja sekä niissä ja muualla toimivia tuhansia upeita vapaaehtoisia osallistumaan Kansalaistoiminta 100 ja risat -kampanjakokonaisuuteen! Kampanja nostaa eri tavoin esiin keskisuomalaista kansalaistoimintaa. Tule mukaan - osallistuminen on todella helppoa! Voit ottaa osaa yhteiseen kampanjaan seuraavilla tavoilla:


1. 100 SYYTÄ OLLA VAPAAEHTOINEN -postikorttikampanja

Kerro muille, miksi olet mukana vapaaehtoistoiminnassa! Mikä on sinun syysi?

Mitkä ovat teidän yhteisönne vapaaehtoisten motivaatiot olla mukana juuri teidän toiminnassanne? Tulosta liitteenä oleva korttipohja ja jaa kortteja jäsenillesi ja vapaaehtoisille eri tilaisuuksissa. Jokainen saa kirjoittaa korttiin oman syynsä olla vapaaehtoinen.

Lähetä tai tuo kortit Kansalaistoiminnankeskus Mataraan (Matarankatu 6 A1, Jyväskylä). Kortteja voi tuoda 30.11.2017 asti. Voit hyödyntää kortteja vapaasti oman toimintasi tukena esim. vapaaehtoisten rekrytoinnissa ja toiminnan kehittämisessä.

Katsotaan, kuinka monta eri syytä saamme kerättyä! Postikorteista kootaan näyttely Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 30.11.2017 järjestettäville Vapaaehtoiseksi! -messuille. Osallistumalla teet keskisuomalaista vapaaehtoistoimintaa näkyväksi. Postikortteja hyödynnetään juhlavuoden aikana myös mm. 9.11.2017 Kansalaistoiminta.NYT-päivillä.

Postikortin voi myös tulostaa osoitteesta www.matara.fi/suomi100. Tulosta kortti kaksipuoleisena siten, että paperin taitto on pitkän sivun suuntaisesti.


2. 100 HUIPPUHETKEÄ -valokuvakilpailu

Mikä on sinun huippuhetkesi vapaaehtoistoiminnassa? Kerro se kuvalla ja voit voittaa 200 euroa!

Lähetä meille kuva, jolla haluat tuoda esille vapaaehtoistoimintaa ja siihen liittyviä huippuhetkiä. Arvostamme erityisesti keskisuomalaista näkökulmaa aiheeseen. Voit osallistua kuvalla, jotka olet itse ottanut tai johon sinulla on omistus- ja käyttöoikeus. Kuva voi olla uusi tai vanha. Voit myös lähettää useamman kuvan. Vapaaehtoistyön huippuhetki voi liittyä yhdistyksen, järjestön tai seuran toimintaan tai muuhun vapaaehtoistoimintaan. Muistathan kysyä kuvassa esiintyviltä ihmisiltä luvan kuvan julkaisuun ja kilpailuun osallistumiseen.


Kilpailuun voi osallistua seuraavasti:

  • Lähetä kuva jpg-muodossa sähköpostiosoitteeseen 100huippuhetkea@kyt.fi

  • Lähetä paperikuva tai kopio postitse Mataraan (Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6A,

40100 Jyväskylä). Kuoreen tunnus ”100 huippuhetkeä”. Paperiset valokuvat palautamme ainoastaan siinä tapauksessa, että kuvien mukana on palautuskuori yhteystietoineen.


Valokuvia voi toimittaa 15.10.2017 asti. Kuvista kootaan näyttely Kansalaistoiminnankeskus Mataraan ajalle 9.11.–30.11.2017.

Valokuvakilpailun antia voi seurata 100 huippuhetkeä -kampanjasivulla Facebookissa, jossa julkaisemme monipuolisesti eri puolelta Keski-Suomea saapuneita otoksia. Käy tykkäämässä, kommentoimassa ja jakamassa vapaaehtoistyön huippuhetkiä! Kampanjasivulla voi äänestää valokuvanäyttelyyn valituista kuvista yleisön suosikkia ajalla 9.–24.11.2017.

Kuvakilpailun voittaja sekä valokuvanäyttelyn yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Kansalaistoiminnankeskus Matarassa pidettävillä Vapaaehtoiseksi! -messuilla 30.11.2017.

Valokuvakilpailun säännöt sekä korttikampanja korttipohja löydät sivuilta www.matara.fi/suomi100

Kansalaistoiminta 100 ja risat -kampanjakokonaisuuden suunnittelussa on ollut mukana laaja joukko keskisuomalaisia järjestöjä ja yhteisöjä, ja sitä toteuttaa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.


Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
>Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös