2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (23)


№ 3 (22)


№ 2 (21)


№ 1 (20)

№ 3 ( 22 ) 2010

Kolobok-teatterikerho

Viime vuoden alussa Vaasassa toimivan venäjänkielisen Majak-yhdistyksen puitteissa alkoi toimia Kolobok (Pyörykkä) -teatterikerho, joka on tarkoitettu venäjää puhuville lapsille. Toimintaa tukee Monikulttuurikeskus Miratalo. Kerhon perusti Vera Saltanova; hän on lahjakas pedagogi, suurenmoinen ihminen ja kahden ihastuttavan lapsen äiti.

Muuttaessaan ulkomaille pidemmäksi aikaa monet venäjänkieliset ja monikulttuuriset perheet törmäävät vakavaan ongelmaan: lapset lakkaavat puhumasta äidinkielellään. Erityisen surullista se on venäläisille isoäideille ja isoisille, jotka eivät enää pysty seurustelemaan lastenlastensa kanssa. Sen vuoksi kerhon tärkeimpänä tehtävänä on tarjota lapsille mahdollisuuksia puhua venäjän kielellä.

Kerhotunneilla lapset opettelivat runoja ja lauloivat lastenlauluja. Tehtiin erilaisia harjoituksia ja juteltiin seuraavista aiheista: vuodenajat, perinteiset venäläiset juhlat, venäläiset sananparret, kielivoimistelulorut, arvoitukset jne. Uudenvuodenjuhlaan lapset valmistivat Bremenin pillipiiparit -näytelmän ja esittivät sen vanhemmille ja vieraille hyvällä menestyksellä. Samalla pidettiin venäläinen kuusijuhla, jossa olivat mukana Pakkasukko ja Lumineito; juhlan aikana oli myös erilaisia kilpailuja ja jaettiin lahjoja.

Tämän vuoden keväällä Kansainvälisen naistenpäivän juhlaan valmistettiin äideille ja isoäideille lahjaksi näytelmä Zaikina izbuška (Jäniksen maja). Puvut ja lavasteet olivat suurenmoisia, kuten myös pienten näyttelijöiden roolityöt näyttämöllä. Seuraava kevään aikana järjestetty tapahtuma oli Ähtärin matka. Siellä sijaitsee eläinpuisto, jossa eläinten elinolosuhteet muistuttavat niiden omia luonnollisia elinympäristöjä. Kolmen tunnin reitin alussa lapsille jaettiin liikkumisoppaat, jotka olivat ikään kuin aarteenetsijöiden karttoja; niiden ansiosta retkestä tuli mielenkiintoinen seikkailu.

Myös Hauskat startit -kilpailu kaikkine valmisteluineen oli mainio tapahtuma. Vaikka monet lapset olivat jo lähteneet lomille eivätkä voineet osallistua (Hauskat startit pidettiin toukokuun lopussa), niin siitä huolimatta kilpailu sujui mukavasti (vanhempien aktiivisen tuen ansiosta) ja siitä tuli todellinen kouluvuoden päätösjuhla.

Vuoden aikana teatterikerhon kokoonpano on muuttunut huomattavasti. Nähtyään kerhomme työskentelyn tuloksia monet vanhemmat ovat alkaneet tuoda harjoituksiin 3–4-vuotiaita lapsia, vaikka alun perin kerhossa kävi 5–7-vuotiaita. Tänä vuonna kerho-ohjaajat ovat päättäneet laajentaa toimintaa, ja näytelmien tekemisen lisäksi järjestetään piirustus-, muovailu-, musiikki- ja jopa ruoanlaittotunteja.

Tulevista suuremmista tapahtumista mainittakoon Uudenvuoden kuusijuhla, hyväntekeväisyysmarkkinat ja laskiaisjuhla. Suunnitelmissa on myös musikaalin tekeminen, ja toivomme, että voimme sen valmistamisessa tehdä yhteistyötä kuuluisan vaasalaisen pianistin Marianna Slobodenjukin kanssa. Odotamme tunneillemme myös maantieteen tohtori Viktor Kolomytsevia kertomaan mielenkiintoisia tarinoita maapallosta ja eläinmaailmasta.

Jos kerhomme toiminta kiinnostaa teitä, olette tervetulleita mukaan. Kolobok-kerhon toiminta on ilmaista, kokoontumiset ovat lauantaisin klo 15.00 osoitteessa Kirkkopuistikko 34, Miratalo.

Lisätietoja voitte kysellä puhelimitse, 046 614 1193 (Lavyreva Irina).

Tervetuloa, rakkaat lapset ja vanhemmat!

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика