2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 7 (15)


№ 6 (14)


№ 5 (13)


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 6 ( 14 ) 2008

YK:n päivän juhla Ristinummen päiväkodissa

Ristinummen päiväkodissa järjestettiin lokakuun 24. päivänä monikulttuurinen YK:n päivän juhla. Juhlassa esiintyivät sekä päiväkodin lapset että Vöyrinkaupunginkoulun maahanmuuttajaopetuksen oppilasryhmä.

Päiväkodin johtaja Marja Laine kertoo: ”Meidän päiväkodissamme on lapsia seitsemästä eri maasta. Meillä on ollut eri maista tulleita lapsia yli kymmenen vuotta. Työ on välillä haastavaa: työntekijöiltä menee enemmän aikaa ja joskus on vaikea löytää yhteistä säveltä. Toisaalta tämä työ on rikastuttavaa: meidän maailmankuvamme laajenee ja saamme paljon uusia kokemuksia näiden lasten ja heidän vanhempiensa kautta.


Marja Laine

Meidän mielestämme oma kansallinen kulttuuri on tärkeä jokaiselle lapselle. Tällä viikolla meillä on ollut kansainvälinen viikko, johon kuului mm. teema-askartelua, eri maiden satuja ja eri maista kertovia kirjoja. Lapset saivat myös kertoa omista maistaan. Päiväkodissa järjestettiin näyttely, johon vanhemmat toivat erilaisia esineitä, koruja ja vaatteita. Vanhemmat olivat ylpeitä siitä, että saivat esitellä omaa kulttuuriaan.

Ajattelimme, että yhteistyö Vöyrinkaupunginkoulun kanssa olisi hyvä ajatus: meidän pienet lapsemme saisivat nähdä hyviä malleja ja innostua omasta tai toisten kulttuurista. Vöyrinkaupunginkoulun tytöt olivat loistavia! He kertoivat meille omista kotimaistaan ja esittivät erilaisia tansseja. Lopussa tytöt ottivat meidän lapsia mukaan reippaaseen tanssiin. Sekä päiväkodin henkilökunta että lapset tykkäsivät kovasti tyttöjen esityksestä.”

Myös Vöyrinkaupunginkoulun esiintyjäryhmä piti juhlaa onnistuneena. Rahil Khalifa, Fai Chaiyatha, Lilian Dada, Hestra Tammekänd, Niankiir Mathjok, Stelphine Kamanzi, Hamdi Hassan ja Naimo Mohamed kommentoivat: ”Lapset olivat aivan ihania ja niin rohkeita esiintymään. Pienet lapset oppivat nopeasti ja he osasivat laulaa hienosti eri maiden lauluja. On mukavaa, että eri kulttuurien lapset ovat ystäviä keskenään ja he esiintyvät ja leikkivät yhdessä. Näki selvästi, että lapset tykkäsivät meistä. Siellä oli myös joitakin tuttuja lapsia, jotka tulivat halaamaan ja juttelemaan meidän kanssamme.

On hienoa, että tällaisia monikulttuurisia juhlia järjestetään. Onhan oma kulttuuri jokaiselle tosi tärkeä!

Teksti ja kuvat: Svetlana Sivil

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика