2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8 (08)


№ 7 (07)


№ 6 (06)


№ 5 (05)


№ 4 (04)


№ 3 (03)


№ 2 (02)


№ 1 (01)

№ 1 ( 01 ) 2007

Hyvät ystävät!

Tervehdys teille, joiden käsissä on ensimmäinen Mosaiikki-Vaasa -lehden numero. Minua jännittää – me tapaamme ensi kertaa... En tiedä, keitä ja mistäpäin te olette tai mitä teette Suomessa, mutta toivon, että Mosaiikki-Vaasa -lehdestä tulee teille oikea ystävä. Jyväskylän asukkaille, jossa Mosaiikki syntyi kolme vuotta sitten, siitä tuli ystävä, jolta saa apua tai neuvoja, joka voi antaa tärkeää tietoa, jolle voi kertoa omista menestyksistä tai vaikeuksista... Meistä tuntui, että vaasalaisetkin – sekä maahanmuuttajat että suomalaiset – tarvitsevat sellaisen ystävän.

Mistä tämä lehti sitten kertoo? Meistä. Teistä. Siitä, mikä teitä lukijoita kiinnostaa. Miten pääsen Vaasassa työhön tai opiskelemaan? Millaiset järjestöt ja projektit auttavat maahanmuuttajia? Miten ja missä voin opiskella suomea ja mistä löydän suomalaisia ystäviä? Mitä minun lapseni opiskelee suomalaisessa koulussa? Miten pitää käyttäytyä eri tilanteissa, esimerkiksi työhaastattelussa tai keskustelussa opettajan kanssa? Me kerromme myös suomalaisista juhlista, perinteistä, säännöistä, ruuista ja suurista suomalaisista. Mutta emme kerro vain suomalaisuudesta, vaan aiomme kertoa myös maahanmuuttajien omasta kulttuurista – sitä ei missään nimessä saa hylätä uudessa kotimaassa.

Tämä lehti on tehty Jyväskylässä ja se kertoo enemmän Jyväskylän asioista. Tässä lehdessä on vain neljä sivua Vaasasta. Mutta myöhemmin sivuja – ja teitä kiinnostavia juttuja – tulee enemmän. Pääasia on, että olemme aloittaneet, eikö niin?

Minulla on teille, hyvät lukijat, ehdotus. Mosaiikki-Vaasa -lehti tarjoaa teille ainutlaatuisen mahdollisuuden. Haluatteko kertoa itsestänne? Omasta elämästänne Suomessa, kokemuksistanne ja vaikutelmistanne? Kirjoittakaa meille! Meillä ei vielä ole käyntiosoitetta, mutta voitte kirjoittaa osoitteeseen Korsholmanpuistikko 10 B 17 65100 Vaasa tai lähettää sähköpostiviestin:

svsivil@suomi24.fi tai miri.asi@hotmail.com

Antoisaa lukemista!

Mosaiikki-lehden toimituskunta Vaasassa:
Svetlana Sivil, päätoimittaja
Mirja Asikainen, toimituspäällikkö
Mohammed Shawabka, kääntäjä ja toimittaja

PS. Mosaiikin  ”sisarlehden”, Mosaiikki-Vaasa –lehden ovat perustaneet Jyväskylässä toimiva Mosaiikki ry ja vaasalainen  Maahanmuuttajaperheiden kotouttamisen ja kotoutumispolun tuki ry.  Viimeksimainittu yhdistys on toiminut jo yli vuoden ja se auttaa Vaasan maahanmuuttajia kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Yhdistys on järjestänyt tai suunnittelee: Kesäkoulu maahanmuuttajatytöille, musiikkikerho maahanmuuttajanuorille, nuorten maahanmuuttajien työllistämiskokeilu ym. Puheenjohtajana toimii Vöyrinkaupungin koulun maahanmuuttajaopetuksen opettaja Raija Laaksonen.

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика