№ 1 ( 01 ) 2010

Kuopion alue tarjoaa asukkailleen luontoelämyksiä

Järvi-Suomen sydämessä sijaitseva Kuopio on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki. Vuonna 1775 perustetussa Kuopiossa on yli 92 000 asukasta. Tätä vireää kaupunkia ympäröivät runsaslukuiset järvet ja laajat metsäalueet, jotka tarjoavat matkailijoille ja paikallisille asukkaille loistavat puitteet virkistymiseen luontoelämyksien parissa.

Mennään metsään

Retkeily on edullinen ja mukava tapa tutustua Kuopion alueen kuntiin ja kaupunkeihin, joista löytyy runsaasti ulkoilureittejä ja luontopolkuja. Tunnetuimpia ulkoilualueita ovat kaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Puijon ja Vuorilammen alueet. Nilsiässä on Pisan luontopolku, jota pitkin pääsee ylös Pisamäelle, josta on upeat näkymät ympäröiville alueille. Soisalon saaressa sijaitseva jäätikköjen uurtama Orinoron rotko on jännittävä koko perheen patikointi- ja retkeilykohde.

Mikäli ajatus omatoimisesta retkeilystä tuntuu vieraalta, voi luontoon tutustumisen aloittaa oppaan johdolla. Esimerkiksi Rautavaaralla sijaitseva Metsäkartano on luontоaktiviteetteihin erikoistunut yritys. Metsäkartanolta lähtee myös eripituisia luontopolkuja, joille voi lähteä omatoimisesti tai oppaan johdolla, lisätietoa www.metsakartano.com.

Luonnon antimia

Kuopion alueen puhdas luonto tarjoaa monenlaisia antimia, joten marjastukselle ja sienestykselle on hyvät edellytykset. Ei myöskään sovi unohtaa lukuisia järviä ja niiden tarjoamia kalastusmahdollisuuksia. Useat alueen yritykset tarjoavat myös ohjattuja kalastusretkiä, osa myös venäjänkielellä, ks. esim. www.erapaimen.fi (Tuusniemi).

Vesistöjen valtakunta

Järvialueella eletään järvien keskellä ja niistä myös nautitaan. Kallavesi on alueen suurin vesistö ja Kuopion satamasta lähtevät paikallisristeilyt ovat mainio tapa tutustua alueeseen kesäaikaan vesiltä käsin.

Mistä tietoa

Kuopion keskustassa sijaitseva Kuopio Info antaa kattavaa tietoa eri kohteista Kuopion alueella. Arkipäivisin avoinna oleva toimisto palvelee osoitteessa Haapaniemenkatu 17, 70110 Kuopio. Puh. (017) 182 584, 182 585
tourism@kuopio.fi, www.kuopio.fi

Kuvat: www.kuopioinfo.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика