2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 9-10 (121-122)


№ 7-8 (119-120)


№ 5-6 (117-118)


№ 3-4 (115-116)


№ 1-2 (113-114)

№ 1-2 ( 113-114 ) 2016Toimitukselta

Älkää tavoitelko mennyttä, älkääkä jahdatko tulevaa ja tulette onnellisiksi!

Hei, rakkaat lukijat!

Tällä kertaa päätin puhua siitä, mitä pitää tehdä tullakseen onnelliseksi. Onnellinen ihminen luo ympärilleen positiivisen auran, josta myös häntä ympäröivät ihmiset tulevat paremmalle tuulelle. Näin ollen, jokainen onnellinen ihminen voi tuoda onnea myös muille! 

Halusin selvittää, miten tähän asiaan suhtaudutaan Suomessa ja miten Venäjällä. Suomalaista näkökantaa selvittääkseni menin Suomalaiseen kirjakauppaan ja ostin sieltä Anna-Mari Westin kauniin postikortin, jossa luki ”Kymmenen asiaa, jotka sinun tulee tietää onnellisuudesta”. Juuri se, mitä kaipasinkin! Tässä ne kymmenen suomalaista asiaa, joita noudattamalla tulet ehdottomasti onnelliseksi:

  1. Tosionni ei ole kuplivaa tai säkenöivää, vaan luonnollista, yksinkertaista ja arkipäiväistä.
  2. Täydellisyyden tavoittelu on onnen pahin vihollinen.
  3. Onnellisuus ja optimismi kulkevat käsi kädessä.
  4. On asioita, joita ei voi muuttaa. Omaa suhtautumista sen sijaan voi.
  5. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää. Jos ei muuta, niin se, että huomenna on uusi päivä.
  6. Unohda mennyt ja huolet huomisesta. Onni on tässä ja nyt.
  7. Olet omien ajatustesi ainoa yleisö. Anna itsellesi positiivista ohjelmaa.
  8. Väsyneenä onni saattaa kaikota kauaksi. Kunnon yöunet auttavat aina.
  9. Kaikki järjestyy aina, tavalla tai toisella.
  10. Rakasta itseäsi. Sinulla on onni viettää koko elämäsi mahtavan tyypin kanssa – itsesi.

 

Katsotaanpa sitten, mitä venäläiset lähteet neuvovat onnen saavuttamiseksi. Internetistä voi löytää onni-teeman alta monia neuvoja. Minä pidin niistä, jotka luettelen alla.

 

LAKKAA SÄÄLIMÄSTÄ ITSEÄSI!

Itsesääli on kaikista mahdollisista tunteista huonoin. Se häiritsee kaikkia asioita ja antautumalla sille tunnette itsenne avuttomaksi. Lakatkaa olemasta uhri, tuntemasta sääliä itseänne kohtaan ja olkaa onnellisia.

 

OLKAA KIITOLLISIA!

Nykymaailma on täynnä turhamaisuuksia ja olemme todella harvoin kiitollisia kaikesta siitä hyvästä, mitä se meille antaa. Ajatelkaa nyt heti kaikkia niitä asioita, joista olette kiitollisia: perhe, terveys, koti, ja kaikkea muuta. Olkaa kiitollisia joka päivä ja tulette onnellisiksi.

 

SANOKAA USEAMMIN ”KYLLÄ”!

Kaikki me sanomme liian usein ”Ei!”. Yrittäkää sanoa ”KYLLÄ!” kaikille asioille useammin. Sanokaa ”Kyllä” tunteille, tilanteille ja yhteiskunnallisille tapahtumille ja tulette onnellisiksi.

 

OPETELKAA PÄÄSTÄMÄÄN IRTI

Tunteet häiritsevät usein meidän onnen ja vapauden saavuttamistamme. Muistakaa, että tunteenne eivät ole te. Päästäkää epätoivotuista tunteista irti kysymällä: ”Voinko päästä tästä tilanteesta pois?” Tehkää se ja tulette onnellisiksi.

 

VAALIKAA HYVIÄ ASIOITA

Hyvyydellä on aina kahdet kasvot. Osoittamalla hyvyyttä, tunnette itsenne onnellisemmaksi ja levitätte tätä tunnetta jollekin toisellekin. Tehkää enemmän ”satunnaisia hyvyyden tekoja” päivittäin: hymyilkää jollekin, pidelkää ovea, ostakaa jollekin kupillinen kahvia ja tulette onnellisiksi.

 

ONNI ON MAHDOLLISTA VAIN NYT

Monet meistä kuluttavat elämänsä olemalla missä vain, mutta eivät ”nykyisyydessä”. Olemme sekaisin menneestämme tai omine suunnitelminemme tulevaisuudessa, kun esillä on vain nykyhetki. Tehkää päätös olla onnellisia TÄNÄÄN.

 

ÄLKÄÄ HAMSTRATKO VAAN TÄYTTÄKÄÄ ELÄMÄNNE TAPAHTUMILLA

Tutkimukset todistavat, että materiaalinen hyvä (erilaiset ostokset) tekevät meidät onnellisiksi vain hetkellisesti. Elämän kokemus ja eläminen tuovat kokonaisuudessaan enemmän iloa. Siksi nauttikaa lomasta, suunnatkaa safarille, opetelkaa uusi kieli, liittykää tanssiklubille ja tulette onnellisiksi.

 

KUNNIOITTAKAA KOLIKON MOLEMPIA PUOLIA

Kuinka usein me yritämmekään kokonaan ”syöksyä” onneen ja hylkäämme surun? Molemmat näistä tunteista ovat yhden kolikon kaksi puolta. Toista ei saa ilman toista. Suru on elämän välttämätön osa-alue. Älkää vastustelko näitä tunteita ja tulette onnellisiksi.

 

OLKAA SEURALLISEMPIA

Laajat tutkimukset osoittavat, että kaikkein onnellisimmat ja menestyneimmät ihmiset omaavat laajan tuttavapiirin. Paljonko teillä on ystäviä? Olkaa aktiivisia, hankkikaa enemmän ystäviä ja tulette onnellisemmiksi.

 

RAKASTAKAA ENEMMÄN

Mitä voimakkaammin rakastatte, sitä onnellisemmiksi tulette. Yrittäkää antaa hieman enemmän rakkautta kaikille läheisillenne: ystäville, perheelle, luonnolle ja jopa vihamiehille, avatkaa sydämenne, antakaa heille rakkautta ja tulette onnellisiksi!

 

UNELMOIKAA

Unelmat ovat sielunne ”tulitikkuja”. Ne auttavat teitä liikkumaan eteenpäin. Mistä haaveilette? Miettikää niitä asioita ja kirjoittakaa unelmanne ylös. Toteuttakaa ne sitten ja tulette onnellisiksi!

 

OTTAKAA ASIAT NIIN KUIN NE OVAT

Monet meistä hukkaavat aikaa siihen, että tappelevat sen kanssa, mitä ”on”. Taistelemme omien tunteidemme kanssa, viljelemällä raivoa ja suuttumusta. Ottakaa nyt kaikki asiat kuin ne ovat. Muuttakaa tilannetta, jos voitte, mutta hyväksykää se aluksi ja tulette onnellisiksi.

 

NAURA, TANSSI JA HYMYILE!

Naurakaa hulluille asioille elämässämme. Järjestäkää hauskuutta ja nautintoa mahdollisimman paljon. Ympäröikää itsenne onnella: kauniilla musiikilla, tanssitunneilla, ystävien kanssa vietetyillä illoilla. Hymyilkää ja tulette onnellisiksi.

 

Ja lopuksi

Onnen saavuttaminen saattaa olla yksinkertaisempaa, kuin me ajattelemmekaan. Se ei riipu itse asiassa siitä, mitä maailmassa tapahtuu, vaan siitä, mitä sisällämme tapahtuu. Jokainen meistä on kykenevä saamaan loputtoman onnen, jos vain haluaa avata itsensä sille.

Muistakaa, että aurinko paistaa AINA kirkkaasti. Asia on vain niin, että liian monet katsovat taivaalle ja näkevät sen edessä harmaita pilviä. Keskittyessämme kaikkeen synkkään ja surulliseen, kuormitumme negatiivisilla ajatuksilla. Ne, jotka käyttävät omassa elämässään ”onnen sääntöjä”, osaavat paeta ”harmailta pilviltä”.

Oletteko valmiita tulemaan viisaammiksi, täydellisemmiksi, menestyksekkäimmiksi ja tietenkin onnellisemmiksi? Silloin HYMYILKÄÄ juuri nyt!

 

Kunnioittavasti, Tatjana Doultseva,

Mosaiikki-lehden päätoimittaja

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös