№ 3 ( 27 ) 2016



Kela mukana Espoon uudella palvelutorilla

Uusi palvelutori avatiin Espoon Isossa Omenassa

Palvelutorilta löytyy Kelan lisäksi muun muassa kirjasto, neuvola, terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelut, nuorisopalvelut sekä HUS:n laboratorio- ja röntgenpalvelut. Vastaavaa palvelukokonaisuutta ei ole kokeiltu Suomessa aiemmin.

Monta toimijaa yhdessä tilassa
Uusissa yhteisissä tiloissa työskentelee yhteensä noin 140 asiakaspalvelun ammattilaista. Kelalaisia palvelutorilla on yhdeksän. Kela palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin klo 9–16. Vuoronumeroja Kelan asiakaspalveluun jaetaan asiakkaille klo 15.45 saakka.

Kelan palveluneuvojat antavat Ison Omenan palvelutorilla Kela-asioihin henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta. Asiakkaiden käytössä on myös asiakaspääte ja skannereita. Pisteessä ei toistaiseksi voi asioida ajanvarauksella.

”Olemme todella innoissamme uudesta palvelukonseptista! Pääsemme palvelemaan asiakkaita hienoissa uusissa tiloissa motivoituneen henkilökunnan kanssa. Otamme mielellämme asiakkailta palautetta vastaan, jotta voisimme tehdä konseptista vieläkin toimivamman”, kertoo palvelutorin Kelan ryhmäpäällikkö Heidi Myllyniemi.

Asiat hoituvat kätevästi myös verkossa
Tutustu verkkoasiointiin osoitteessa kela.fi/asiointi. Asiointipalvelussa voit katsoa omia tietojasi, hakea monia etuuksia ja toimittaa tarvittavat liitteet. Asiointipalveluun kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Etusivulta näet muun muassa seuraavat ja edelliset maksut, uusimmat päätökset sekä muistutukset esimerkiksi lähettämättä jääneistä liitteistä. Näet myös hakemuksen arvioidun käsittelyajan.

Kela palvelee myös Kysy Kelasta -palstalla. Palstalla asiantuntijat neuvovat opiskelijoita, lapsiperheitä, eläkeläisiä, asevelvollisia ja työttömiä jokaisena arkipäivänä. Myös sairausajan etuuksille on oma osionsa.

Lisätietoja asiakkaille:


Lähde: Kela, tiedote, 2016
Venäjännös: Irma Alekseeva

 

Яндекс.Метрика