№ 3 ( 27 ) 2016



Kela ja Infopankki tutuiksi turvapaikanhakijoille

Kela ja Infopankki.fi-sivusto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä usean vuoden ajan. Syksyn aikana Kela ja Infopankki jalkautuvat kahteen pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan vastaanottokeskukseen kertomaan sosiaaliturvasta, Kelan etuuksista sekä suomalaisesta yhteiskunnasta. Samalla myös vastaanottokeskusten työntekijät saavat arvokasta tietoa muun muassa Kelan palveluista ja hakemuksista.

– Pyrimme viestimään asiakkaille kiinnostavasti ja oikea-aikaisesti. On tärkeää tavoittaa turvapaikanhakijat jo vastaanottokeskuksessa, jotta asiat hoituisivat mahdollisimman joustavasti myös jatkossa, summaa viestinnän asiantuntija Olga Tarsalainen Kelasta.

Etuudet oleskeluluvan jälkeen
Jos henkilö turvapaikan hakemisen jälkeen saa oleskeluluvan Suomesta, hänellä on oikeus samoihin Kelan etuuksiin ja muuhun sosiaaliturvaan kuin muillakin Suomessa vakinaisesti asuvilla. On hyvä muistaa, ettei päätöstä sosiaaliturvaan kuulumisesta voida tehdä ennen oleskeluluvan myöntämistä.

Kun on selvitetty henkilön kuuluminen Suomen sosiaaliturvaan, elämäntilanteen mukaisten etuuksien hakeminen ja ratkaiseminen tapahtuu samoin kuin muillakin Suomessa asuvilla.

Kotoutumisessa auttaa infopankki
Infopankki.fi-sivustolla on runsaasti tietoa elämisestä ja asumisesta Suomessa. Sivustolla esitellään myös suomalaista yhteiskuntaa ja sen palveluita. Kela ja Infopankki ovat tuottaneet yhteistyössä palveluun muun muassa kattavan koostesivun Suomen sosiaaliturvasta. Sivustolta löytyy tietoa myös Kelan etuuksista 12 kielellä.


Lähde: Kela, tiedote, 2016
Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика