№ 1 ( 17 ) 2014



Yrityspalvelut Uudenmaan maahanmuuttajille paranivat

Aiemmin vain pääkaupunkiseudulla toiminut, maahanmuuttajille suunnattu yrityspalvelu laajeni vuoden alusta koko Uudenmaan alueelle. Palvelu auttaa maahanmuuttajia perustamaan yrityksiä Suomeen. Yrityspalvelu tarjoaa maahanmuuttajille koulutusta ja infoa useilla eri kielillä. Tukea annetaan muun muassa liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, rahoituksen järjestymiseen ja verotusasioiden selvittelyyn. Suomen kaikista maahanmuuttajista puolet asuu Uudellamaalla. Alueen kunnissa maahanmuuttajien määrä ja resurssit heidän tukemiseensa vaihtelevat huomattavasti.

– Laajentamalla maahanmuuttajien yrityspalvelua saamme tuotua jo olemassa olevan osaamisen kaikkien Uudenmaan maahanmuuttajien ja kuntien käyttöön, kertoo suunnittelupäällikkö Ulla-Mari Karhu Uudenmaan liitosta.

Uudenmaan liitto osallistuu jatkossa palvelun rahoitukseen, mikä mahdollistaa sen laajentamisen. Koulutus- ja neuvontapalvelut tuottaa Helsingin kaupungin palvelukeskus YritysHelsinki.

– Olemme laajentaneet muutoksen myötä tarjontaamme, ja toimintaa markkinoidaan nyt aktiivisemmin koko Uudellemaalle, kertoo palvelusta vastaava yritysneuvoja Toivo Utso YritysHelsingistä.

Koulutuksiin hakeutuu laajasti kaikkien alojen yrittäjiä. Eurooppalaisten maahanmuuttajien lisäksi Suomi kiinnostaa myös EU:n ulkopuolelta tulevia yrittäjiä, koska Suomi on osa EU:n markkina-aluetta.

– Tämän päivän maahanmuuttajayrittäjyys on huippuosaamista. Stereotypia kebab-kioskiyrittäjästä on vanhentunut, Ulla-Mari Karhu kommentoi.

Maahanmuuttajien yrityspalvelu on osa laajempaa maahanmuuton ja kotoutumisen kehitystyötä Uudellamaalla. Tarkoituksena on helpottaa kansainvälisten osaajien kotoutumista ja kehittää työperäisen maahanmuuton neuvonta- ja ohjausverkostoa koko maakunnan alueella.

Toimenpiteet ovat osa Uusimaa-ohjelmaa, joka linjaa pitkän aikavälin tavoitteita ja kehityksen suuntaa Uudenmaan alueella.

– Monikulttuurisuus on Uudenmaan alueen erityispiirre. Jos haluamme rakentaa tänne toimivaa arkea ja sosiaalisesti eheää, monikulttuurista tulevaisuutta, on tärkeää panostaa maahanmuuttajien työllistämiseen ja hyvinvointiin, Ulla-Mari Karhu summaa.

Tuuli Aaltio, Viestintäassistentti
+358 40 764 9542,tuuli.aaltio@uudenmaanliitto.fi

Uudenmaan liitto

Esterinportti 2 B , 00240 Helsinki
+358 9 476 7411,www.uudenmaanliitto.fi

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика