№ 1 ( 17 ) 2014



HERIEC-hanke aloitti toimintansa

HERIEC-kehittämishanke käynnistyi Euroopan sosiaalirahaston ja Helsingin kaupungin rahoituksella 1.1.2014. Helsinki Region Immigrant Employment Council (HERIEC) -hankkeen tehtävänä on luoda metropolialueelle julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön perustuva neutraali yhteistyöverkosto ja palvelualusta, HERIEC, joka tuo kansainvälisen työvoiman rekrytoinnin kannalta keskeiset palvelut yritysten ja työnantajien saataville yhden luukun periaatteella. Toimintamuotoina ovat mm. työharjoittelu- ja mentorointiohjelmat, urapalveluyhteistyö sekä työelämälähtöisen suomen kielen koulutuksen kehittäminen. Hankkeen toimintakausi ulottuu 30.6.2015 asti. Hanketta koordinoi Helsingin kaupunki yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa.

Mentorointiohjelma pääkaupunkiseudun nuorille kansainvälisille osaajille käynnistyy syyskuussa 2014 – mentorien ja mentoroitavien haut käynnissä nyt!

HERIEC-hankkeen puitteissa toimintansa aloittava EntryPoint mentorointiohjelma käynnistyy syyskuussa 2014! Ohjelma on suunnattu korkeakouluopintojensa loppuvaiheessa oleville ja hiljattain korkeakoulututkinnon suorittaneille alle 30-vuotiaille kansainvälisille osaajille pääkaupunkiseudulla. Ohjelman mentoreina toimivat pääkaupunkiseudulla vaikuttavat eri alojen asiantuntijat. Ohjelma on maksuton ja sen pääkieli on englanti. Ohjelmaa koordinoi Helsingin kaupunki yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa.

Lue lisää mentorointiohjelmasta ja ilmoittaudu mentoriksi/mentoroitavaksi ohjelman englanninkielisillä kotisivuilla: http://www.heriec.fi/.

Ammatillinen suomen kielen koulutus puhututti metropolia ammattikorkeakoululla

Korkeasti koulutettu maahanmuuttaja kuulee toistuvasti tutun perustelun sille, miksei valinta tällä kertaa osunut kohdalle: riittämätön suomen kielen taito. Miten korkeakoulujen koulutusohjelmat voivat tukea maahanmuuttajien kielitaidon kehittymistä työmarkkinoilla vaadittavalle tasolle? Millaista yhteistyötä pääkaupunkiseudulla tarvitaan suomen kielen oppimisen edistämiseksi?

HERIEC-hankkeen organisoima Suomen kielellä työelämään -keskustelutilaisuus järjestettiin Metropolia Ammattikorkeakoululla 13.2.2014. Tilaisuudessa keskusteltiin syksyllä 2013 valmistuneista Kielimuurin Yli – kielisuosituksista, joissa otetaan kantaa ammatillisen suomen kielen opetuksen ja korkeakoulututkintojen kehittämiseen, maahanmuuttajia rekrytoivien työnantajien tukemiseen ja seudullisen yhteistyön koordinointiin. Käytetyissä puheenvuoroissa esitettiin muun muassa, että suomen kielen taidon lähtötasoa tulisi tulevaisuudessa edellyttää kaikilta sosiaali- ja terveysalan englanninkielisiin koulutusohjelmiin valittavilta.

HERIEC-palvelun perustaminen kirjattiin tavoitteeksi seudullisiin strategioihin

HERIEC-palvelun perustaminen on kirjattu tavoitteeksi Helsingin kaupungin strategiaohjelmaan ja sen toimeenpanosuunnitelmaan vuosille 2013–2016. Strategiaohjelma määrittää kaupungin keskeiset tavoitteet ja kehittämiskohteet sekä tärkeimmät toimenpiteet valtuustokaudelle 2013–2016. Ohjelma linjaa kaupungin virastojen, liikelaitosten ja konserniyhteisöjen toimintaa.

HERIEC-palvelumallia koskeva linjaus on hiljattain sisällytetty myös Valtion ja Helsingin seudun väliseen kasvusopimukseen 2013–2015 ja Uusimaa-ohjelman toimeenpanosuunnitelmaan 2014–2015. Kasvusopimuksen tarkoituksena on Helsingin seudun kilpailukyvyn vahvistaminen yhteistyössä valtion, seudun kuntien ja muiden toimijoiden kesken. Uusimaa-ohjelma puolestaan sisältää maakunnan pitkän aikavälin vision ja strategian sekä kehittämistoimenpiteiden strategiset painopisteet vuosiksi 2014–2017.

Tutustu HERIEC-hankesivuihin:
http://hel.fi/www/Helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/yritykset/yrityspalvelut/heriec/

Lue lisää EntryPoint 2014–15 mentorointiohjelmasta ja hae mukaan: http://www.heriec.fi/mentoring

Lähde: HERIEC-hankkeen uutiskirje

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика