2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (50)


№ 3 (49)


№ 2 (48)


№ 1 (47)

№ 3 ( 49 ) 2017

NAAMIOTTOMAT


Vaasindo-yhtye.


Hankkeessa on henkevää, henkilökohtaista keskustelua ihmisten kanssa, tutustumista heidän sisäiseen maailmaansa

Olen kuullut melko usein oudon kysymyksen: ”Miten elelette täällä Vaasassa? Teillä taitaa olla tylsää?” Joillakin ihmisillä, jotka tuntevat huonosti Suomea, on vaikutelma, että elämä pohjoisessa on yksitoikkoista eikä sää suosi etenkään pimeään aikaan. Sää ei välttämättä suosi, vaikka Vaasaa pidetäänkin Suomen aurinkoisimpana kaupunkina! Sisäinen valo henkilöltä toiselle lämmittää meitä. Rakastamme kaupunkiamme, teemme töitä, opiskelemme, täällä on paljon erilaista tekemistä jokaisen kiinnostuksen mukaan sekä laaja tuttavien ja ystävien piiri.


Hertta Mauriala ja Martha Zamora.


Sain idean näyttää ihmisille jollakin tavalla, miten me täällä elelemme ja millaisia kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia meillä on. Kansainvälisen kulttuuriseura Miran aktiivit alkoivat kehitellä ja toteuttaa Naamiottomat – Без масок -videohanketta. Hankkeessa on henkevää, henkilökohtaista keskustelua ihmisten kanssa, tutustumista heidän sisäiseen maailmaansa. Nämä ihmiset ovat pieniä ja suuria tähtiä taivaankannellamme ja heidän valonsa houkuttelee monia luokseen. Mitä he haluaisivat kertoa itsestään ja mikä on heille tärkeää? Mitä he haluaisivat jakaa toisille ihmisille?


Henrik Fågelberj ja Cosimo Galiano.


Kaikki nämä ihmiset ovat luovia, monet heistä tavalla tai toisella harrastavat taiteen tekemistä, tanssia, musiikkia, kirjallisuutta, tekevät yhteiskunnallisia asioita ja matkustelevat. Heillä on paljon kerrottavaa. Hanketyö ja kuvaukset alkoivat tämän vuoden kesällä. Kuvasimme Taiteen yössä, Meteoriihi-museossa, Pieni aasi -nukketeatteria ja monia muita kohteita, ja ennen kaikkea ihmisiä, jotka houkuttelevat luokseen taiteellaan ja innokkuudellaan. Tällä hetkellä hankkeeseen osallistuu 12 henkilöä sekä työryhmä, mutta ensi vuodelle on jo ilmoittautunut halukkaita osallistujia. Materiaalia on kerätty niin paljon, ettemme tiedä vielä, ehdimmekö saamaan tämän työn valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä. Toivotaan parasta!

Toivoisimme, että ihmiset näkisivät työmme ja pitäisivät siitä.


Nadja Zhandr, Mayya Ratsuk, Vadim Ratsuk,
Natalia Storm, Harri Niskanen

Kuvat: Mayya Ratsuk ja Nadja Zhandr
Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös