2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (50)


№ 3 (49)


№ 2 (48)


№ 1 (47)

№ 3 ( 49 ) 2017

Meidän Vaasamme -näyttely


Vaasan kirkko, Sofia Boguzh (9-v.).
Kaupungin keskustassa, Darja Bibikina (11-v.).


Suomen 100-vuotisjhlien kunniaksi kaupungissamme Ateljé Tornissa järjestettiin elokuussa mielenkiintoinen näyttely. Se oli omistettu Vaasalle ja nimeltään Meidän Vaasamme – Our Vaasa. Näyttelyyn osallistui niin aikuisia maahanmuuttajia kuin myös nuorisoa ja jopa lapsia. Miten he näkevät kaupunkimme? Mitä he ajattelevat, mitä tuntevat? Miten luovuus näkyy sellaisilla ihmisillä, jotka ovat asuneet kauan täällä ja Pohjanmaasta on tullut heidän kotinsa? Millaisia mielikuvia koululaisilla, ulkomaisilla opiskelijoilla tai kaupunkimme vierailla on? Mielipiteet, näkökulmat, avatut maailmat osoittautuivat erilaisiksi, raikkaiksi, vaikuttaviksi.


Aseman vanha rakennus, Ksenija Marisova (10-v.).


Kansainvälinen kulttuuriseura Mira osallistui myös aktiivisesti näyttelyn järjestelyihin. Työt, jotka Mira toi esille, veivät yhden salin tilan kokonaan: esillä oli akvarelli- ja akryylimaaleilla tehtyjä töitä, sekoitettua tekniikkaa ja jopa kaakelimaalauksia. Venäjänkieliset harrastelijataiteilijat, jotka olivat esittelemässä töitään näyttelyssä: Natalia Storm, Alfiya Shaikhislamova, Sofia Boguzh, Darja Bibikina ja Ksenija Marisova. Tämä näyttely oli avoin myös Taiteiden yön aikana, joten kävijöitä oli todella paljon, ihmiset jättivät kiittäviä kirjoituksia vieraskirjaan, monet kyselivät nuorista ja kaikkein pienimmistä taiteilijoista: salissa oli yhdeksän Vaasaa kuvaavaa akvarellityötä, jotka 9–11-vuotiaat lapset olivat tehneet. Olemme ylpeitä Venäjältä saapuneista nuorista taiteilijoistamme.

Alfiya Shaikhislamovan nimi on ollut jo pitkän aikaa ja hyvin tunnettu Vaasassa: hän tekee jatkuvasti taiteeseen liittyviä töitä lasten kanssa, englanniksi ja venäjäksi, ja vetää kehittäviä leikkejä. Hän toi myös näyttelyyn joitakin omia hienoja akvarellitöitään.


Natalia Stormin töitä.


Natalia Stormin kiinnostukset ja harrastukset ovat todellinen löytö monille meistä. Hän on monipuolinen, syvä ja lahjakas henkilö. Kirjailija, runoilija, henkilökohtainen valmentaja, taiteilija, uskomaton keskustelukumppani ja tässä on vain muutamia hänen taidoistaan. Hänen työnsä, kaakelimaalaukset, oli sijoitettu saliin todella huolella ja hellävaraisesti; hänen posliinimaalauksiaan me yksinkertaisesti pelkäsimme laittaa esille.

Olemme todella iloisia saamastamme mahdollisuudesta osallistua tähän näyttelyyn ja jakaa taiteilijoidemme töitä yleisölle.


Teksti ja kuvat: Nadezhda Zhandr
Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös